Vekemeny 40

Vekemeny 40 er herved servert, og med det er haustferien i gong over store delar av landet. Kanskje har du nokre fridagar og ekstra tid til å lage noko godt? Her får du forslag til meny for veka:

Mandag

Rask nuddelsuppe til to

Rask nuddelsuppe til to

Rask nuddelsuppe til to er enkel å lage og smakar godt. Du kan variere suppa med kva type nudlar og grønsaker du brukar og finne dine eigen favoritt. Om du… Fortsett å les »

Tysdag

Enkel kyllingform med spinat og soltørka tomat

Denne forma er mild og god og er enkel å servere til mange. Eg serverte den med fullkornpasta slik at det var eit alternativ å berre ete pasta for dei… Fortsett å les »

Onsdag

graskarsuppe

Enkel gresskarsuppe

Halloween nærmar seg, og det betyr enorme mengder graskar i butikkane. Og graskar kan du absolutt nytte til andre ting enn Halloween-lykt. Denne suppa er enkel å lage og har… Fortsett å les »

Torsdag

bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter er kosemat som lagar seg sjølv. Bakt søtpotet smakar søtt, mjukt og godt. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg… Fortsett å les »

Fredag

quinoapizza med spekeskinke, kantarell og pinjekjerner

Quinoapizza med spekeskinke, kantarell og pinjekjerner

Deilig, crisp pizzabotn laga av superfrøet quinoa som er kalla «Inkaens gull» på grunn av det høge næringsinnhaldet. Frøet er svært proteinrikt og er proppa med mineral, og då blei pizza med… Fortsett å les »

Laurdag

halloumi i pitabrød

Halloumipita

Halloumipita er ein fin vegetarrett som er rask å snekre saman og smakar godt. Halloumi har ikkje vore så lett å få tak i her i distriktet, men no finn… Fortsett å les »

Søndag

lammestek

Lammesteik i surmelk

Denne lammesteika hadde vi til middag sist helg, med stor suksess. Eg tok meg ein tur på biblioteket og blada i mange fine og rare kokebøker og kom over lammesteik… Fortsett å les »

Vekas brødmat

brytebrød med havregryn

Brytebrød med havregryn

Brytebrød med havregryn er eigentleg rundstykker med havregryn, steikt på ein litt finare måte. Sidan det er jul og all ting! Eg nytta ei vanleg rund kakeform på 24 cm,… Fortsett å les »

Noko godt

salte mandlar

Salte mandlar

Salte mandlar altså. Vi er heilt hekta heile gjengen her! Mamma kom heim frå hytta og fortalde om omssteikte sprø mandlar med salt på, som ho hadde laga så lett… Fortsett å les »

Vekas kake

Brownies

Brownies

Ei kake som både mor og barn likar må vere bankers til morsdag! Lett å lage og nydeleg åleine eller saman med litt piska krem, vaniljekesam eller is. Det er… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.