Vekemeny 46

Og der var det søndag igjen gitt! Vekene går som ein røyk synest eg. Som forrige veke er det slik at juleoppskriftene tikkar oppover på besøksstatistikken, og det viser at mange har begynt å bake lefser.

Potetlefsene som vi brukar til lutefisk og dei glutenfri tjukklefsene har vore populære siste veka. Har du begynt å bake? Del gjerne resultatet med meg på Instagram! Alltid stas å sjå oppskriftene i bruk.

Alle juleoppskriftene finn du samla under kategorien jul.

Ha ei fin veke!

Mandag

makaronisalat

Makaronisalat

Makaronisalat er fin å servere som den er eller som tilbehør til grillmat eller på eit koldtbord saman med andre rettar. Salaten er mild og god på smak og høver… Fortsett å les »

Tysdag

peanøttsaus

Risnudlar med peanøttsaus

Risnudlar med peanøttsaus er raskt å lage og smakar skikkeleg digg. Asiatiske smakar i ei herleg blanding, med litt futt i! Perfekt kosemat, og eit fint alternativ om du vil ete… Fortsett å les »

Onsdag

tomatsuppe

Tomatsuppe med ekstra vitamin

Visste du at paprika inneheld fire gongar så mykje c-vitamin som appelsin? Vi brukar mykje paprika her i heimen, både i supper, sausar, gratengar og smoothie. I denne suppa har… Fortsett å les »

Torsdag

vekemeny 14

Mild fiskesuppe med laks

  Laks er ein slager på dei fleste middagsbord. Enkel og velsmakande fisk som det er lett å få kjøpt både fersk og frossen. Men er du litt lei av… Fortsett å les »

Fredag

enchilladas

Enchiladas med bønner

Enchiladas med bønner Enchiladas med bønner og spicy tomatsaus er finfin fredagskveldmat å servere som variasjon til den tradisjonelle tacoen. Deilig krydra tomatsaus rulla inn i ei mjuk lefse med… Fortsett å les »

Laurdag

lammegryte med smak av marokko

Lammegryte med rotgrønsaker

Lammekjøtt som blir kokt leeenge blir utruleg mørt og godt. Denne gryta kan du anten laga som ei langtidskokt gryte som får stå og kose seg på omnen lenge, eller… Fortsett å les »

Søndag

beef bourguignon

Boeuf Bourguignon

Denne gryta fall så godt i smak første gong vi laga den for snart to år sidan at det har blitt ein kjær favoritt. Den gong synest eg namnet på… Fortsett å les »

Vekas brødmat

speltbørd i gryte

Eltefritt speltbrød i gryte

Spelt blir rekna som ein av urkornartane og kan med stort hell erstatte kveitemjøl i nesten alle oppskrifter. Mjølet er mindre foredla og har dermed bevart sine opprinnelege eigenskapar og vert… Fortsett å les »

Noko godt

energikuler med dadler

Energikuler med kokos

Energikuler med kokos er himla enkle å lage, og så nydelege på smak. Om eg har lyst på noko godt ein føremiddag, ettermiddag eller kveld er dette ein favoritt å… Fortsett å les »

Vekas kake

Julemanna

Julemanna eller kvite kakemenn som oppskrifta heiter hjå Trines matblogg er nydelege julebakst. Og denne oppskrifta har blitt brukt her i heimen for fjerde år på rad i år! Frå… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!