Vekemeny 45

Velkommen skal du vere november! Har du begynt å tenke på julematen og julebaksten allereie? Besøkstala her på bloggen viser i allefall at ein del har begynt å planlegge kva dei skal lage. Om du også vil kike litt så finn juleoppskriftene samla under kategorien jul her på bloggen.

Ha ei fin veke, både med og utan juleplanlegging:)

Mandag

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær er ein ny vri på den populære brokkolisalaten. Denne gongen er salaten laga heilt utan majones og rømme, og kan kanskje reknast som litt sunnare…. Fortsett å les »

Tysdag

Jukse-bacalao

Mitt første møte med heimelaga Bacalao var på Lofoten Folkehøgskule for over ti år sidan -forøvrig ein folkehøgskule som anbefalast på det varmaste for dei som er så heldige å… Fortsett å les »

Onsdag

krema brokkolisuppe med sprøsteikt bacon

Krema brokkolisuppe med sprøsteikt bacon

Krema brokkolisuppe med sprøsteikt bacon smakar godt og er fin på farge. Grønt er kult! Med sprøsteikt bacon på toppen og fløyte i suppa er dette luksusversjonen av grønsaksuppa. Krema,… Fortsett å les »

Torsdag

lakseform med parmesansaus og brokkoli

Lakseform med parmesan­saus og brokkoli

Lakseform med parmesansaus og brokkoli er ein kvardagsfavoritt her i heimen. Laks er favoritt hjå eine sonen og pasta hjå den andre. Då gjer denne retten alle glade, og vi… Fortsett å les »

Fredag

enchiladas med kjøttdeig og bønner og spinat

Enchiladas med kjøttdeig og bønner

Enchiladas med kjøttdeig og bønner er perfekt å servere når du har restar frå fredagstacoen. Ved å tilsette litt ekstra ingrediensar får du både ein ny rett og du får… Fortsett å les »

Laurdag

får i kål

Fårikål

Fårikål er haust og tradisjonar. At ein kan få til noko så godt med så få ingrediensar er sjarmerande, og så er det kjekt med middag som lagar seg sjølv…. Fortsett å les »

Søndag

betasuppe

Restesuppe med fårikål

Har du laga fårikål og fått restar? Heldiggris! Eller så er du erfaren og veit at det alltid løner seg å lage for mykje fårikål. Det er jo ein av… Fortsett å les »

Vekas brødmat

best at bread

Eltefritt rugbrød med chiafrø

Eltefritt rugbrød med chiafrø er ein ny variant av den geniale eltefrie metoden å bake brød på. Med minimal arbeidsinnsats blir du løna med nydeleg brød med sprø og god skorpe…. Fortsett å les »

Noko godt

enkle bounty

Enkle bountykuler

Enkle bountykuler er raskt å lage, krev få ingrediensar og smakar nydeleg. Søtt og godt med deilig konsistens og smak av kokos og sjokolade. Kulene held seg lenge i kjøleskap,… Fortsett å les »

Vekas kake

tørre vaflar med sjokoladetrekk

Tørre vaflar med sjokoladetrekk

Tørre vaflar med sjokoladetrekk kan lett funke som ei julekake spør du meg. Tørre vaflar er ein favoritt hjå dei små i huset her, og du finn ein annan versjon… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!