Vekemeny 34

Og der var skuleferien over for denne gong, og vi er klar for kvardag og kvardagsmat. Det har vore herleg med late dagar og lite rutiner, men no blir det godt med rutiner og matpakkesmøring. Målet blir å bake eltefrie rundstykker til kvelds, slik at matpakken er sikra. I tillegg forset vi med å planlegge middagen 2-3 dagar fram i tid, slik at vi klarer kabalen med fritidsaktiviteter og lekser. Yuhu, dette kjem til å gå fint!

Vekemeny 34

Mandag

smørdampet nykål

Dampa nykål

Dampa nykål må vere eit av sesongens aller enklaste tilbehør å servere. Så lite arbeid, og så godt på smak! Finn du nykål eller sommarkål på butikken så ta med… Fortsett å les »

Tysdag

Panert torsk med steikte søtpoteter

Panert torsk med steikte søtpoteter og rømmedressing

Torsk er så fin kvardagsmiddag! Den treng ikkje mange minutta i panna før den er ferdig, og er i tillegg både sunn og god. Her i heimen blei heimelaga fiskepinnar… Fortsett å les »

Onsdag

Kyllingsuppe med nanbrød

Kyllingsuppe med nanbrød

Kyllingsuppe med nanbrød passar like bra på ein kvardag som på ein klubbkveld med jentene. Fyll gjerne på med det du måtte like av grønsaker. Dess fleire næringsstoff og vitaminar… Fortsett å les »

Torsdag

Krema squash med røykalaks og fennikel

Dette er ein knallgod variant av denne retten, berre at her nyttar du squash i staden for pasta. Då får du i deg enno fleire grønsaker den dagen, og du… Fortsett å les »

Fredag

grillspyd satay

Satayspyd

   Satayspyd er nydeleg, og tilgjengeleg stor sett over alt i Asia. Det finnast mange versjonar av den, og etter prøving og feiling har vi no funne det vi synest er… Fortsett å les »

Laurdag

pizza

Pizza med chorizo og mozzarella

Botn: 2,5 dl lunka vatn 5-6 dl kveitemjøl 2 ss olivenolje 1 ts salt ½ pk tørrgjær Pizzasaus med paprika og løk: 1 ss olivenolje 1 løk 1 paprika ½-1… Fortsett å les »

Søndag

Chorizoburger med chilimajones og potetbåtar

Chorizoburger med chilimajones og potetbåtar

Hamburger er ein av mine favorittar, og spesielt grilla hamburger. Det gir ein ekstra godt smak, og så er det så hærleg ukomplisert og lett å lage! Denne versjonen smakar ekstra… Fortsett å les »

Noko godt

vaniljeis med sjokoladebitar

Vaniljeis med sjokoladebitar

Heimelaga is er fantastisk! I denne klassikaren er det vaniljeis saman med hakka sjokolade -og det funkar alltid. Absolutt min favoritt. Har du små yoghurtbeger eller liknande kan du lage… Fortsett å les »

Brødmat

rustikke rundstykker

Rustikke rundstykker

  Dette er ei fin deig som eg ofte lagar på ettermiddagane ein heilt vanleg vekedag. Eg elter saman deiga medan eg lagar middagen, det er jo berre å måle… Fortsett å les »

Vekas kake

Sjokolade- og chiliterte

Sjokolade- og chiliterte

Å lage terte er slett ikkje vanskeleg, men du treng litt tid. Om du innfinn deg med at du må gjere ting litt etappevis er dette ein fin-fin dessert å… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!