Vekemeny 32

Vekemeny 32 er på plass og med det er juli overstått, og dermed alle dei “alternative” vekemenyane. Håper du likte det, og vil du kike tilbake kan du finne alle favorittsamlingane her.

Med august kjem kvardagen sakte med sikkert tilbake, for ikkje å snakke om det spanande som skal skje siste veka i august! Eg snakkar sjølvsagt om at kokeboka kjem! Det blir så stas å få sjå korleis den ser ut på ekte, ikkje berre digitalt. Skald har utvida forkjøps-tilbodet sitt til å vare i 15 dagar ekstra, så om du klikkar deg inn før 15. august får du boka til maks rabatt. Og du får kakehefte med på kjøpet!

Men før kokeboka kjem i posten planlegg vi sommarmodus i familien nokre veker til! Følg meg gjerne på Instagram for glimt frå kvardagen.

Ha ei fin sommarveke du óg!

Vekemeny 32

 

Mandag

vannmelon salat

Vannmelonsalat med mynte og feta

Vannmelonsalat er friskt og godt tilbehør til sommarmaten, med dei aller finaste fargane. Mat i alle regnbogens fargar blir lett med denne som ein del av grillmaten! Frisk mynte og… Fortsett å les »

Tysdag

torsk pizzasaus

Torsk i tomatsaus

Torsk i tomatsaus har smakar som minner om Bacalao, men har fersk torsk i staden for klippfisk. Skilnadane er fleire, men likheita i smak gjer at denne er populær å… Fortsett å les »

Onsdag

asiatisk nuddel og grønsaksuppe

Asiatisk nuddel og grønsaksuppe

Asiatisk nuddel og grønsaksuppe er ei superrask og enkel suppe å servere. Ved å nytte risnudlar, som berre tek fem minutt å få klare, blir denne suppa ferdig på null-komma-niks…. Fortsett å les »

Torsdag

laks soyasaus

Soyamarinert laks med regnbogesalat

Det er mogleg at eg har blitt inhabil når det gjeld soyasaus etter eitt år i soyasausens verdsdel. Men det passar jo nesten til alt! Salt og godt, og absolutt… Fortsett å les »

Fredag

kyllingform med cashewnøtter

Kyllingform med cashewnøtter

Ovnsbakt kyllingform med cashewnøtter kan like gjerne serverast til fest som på ein kvardag. Deilige krydder blanda med grønsaker, kylling og bacon er lett å like og smakar som ein… Fortsett å les »

Laurdag

pizza med spekeskinke

Pizza med spekeskinke

For nokre veker sidan hadde eg hyggeleg besøk av ein journalist frå Sunnmørsposten, og då serverte eg fredagspizza til lunsj. Dette er den pizzaen vi lagar oftast, og som er… Fortsett å les »

Søndag

Hamburgerbrød

Grilla hamburger

Heimelaga hamburger er ujålete og finfin mat å servere neste gong du grillar. Har du i tillegg vore lur og laga hamburgerbrøda på førehand, slik at dei berre kan tinast… Fortsett å les »

Noko godt

Grilla vannmelon med ost og nøtter

Grilla vannmelon er søtt og godt, og med saltsmaken frå osten er dette eit herleg lite måltid. Denne retten kan fint serverast anten som forrett eller som dessert, og kan… Fortsett å les »

Brødmat

rundstykkerose

Valnøttroser

Valnøttroser er ekstra flotte å sjå på og er grove og gode rundstykker å setje på bordet. Den fine rosa får du ved trille ei pølse som du slår ein… Fortsett å les »

Vekas kake

ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær er laga med den heilt vanlege oppskrifta for ostekake, men pynta med litt ekstra bær. Det er slett ikkje vanskeleg, og gjer at kaka ser verkeleg flott… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!