Sommarkaker

Dei alternative vekemenyane held fram no i juli, og denne gongen er det sommarkaker. Ei feiring eller ei samling blir det gjerne i sommarferien, anten med familie eller vener som møtes. Då må ein ha noko søtt å by på, og her får du forslag til kva du kan setje på bordet.

Ha ei fin sommarveke -anten du er til fjells, til sjøs eller i byen!

pavlova 17.mai

Pavlova i langpanne

Pavlova er kanskje mi absolutte favorittkake. Marengs, krem og friske bær er jo godt kvar for seg, men absolutt best saman. Eg diggar at botnen kan lagast klar lang tid… Fortsett å les »

bringebær gjærbakst

Bringebærkrans

Ein slik bringebærkrans har eg hatt lyst til å lage heilt sidan eg såg framsida til kokeboka «Slikkepott» første gongen. Det er berre det at kanel og sukker gjer mann… Fortsett å les »

Sjokoladekake frå “Slikkepott”

Matbloggsentralen arrangerer OL-kake utfordring der kravet er at kaka skal innehalde kremfløyte. Dette passa veldig bra for meg som nettopp har fått «Slikepott»-boka i julegåve. Boka er nemleg full av fristelsar som… Fortsett å les »

Blåbærsmuldrepai med krem

Blåbærsmuldrepai med krem

Blåbæra er endeleg å finne i skogen, og det er berre å ta med seg ei bøtte og så mange born du finn og plukke til krampa tek deg. Fin-fin… Fortsett å les »

suksessterte

Suksessterte

Suksessterte eller Gulekake som vi kallar den. Treng denne kaka meir introduksjon? Dette er kaka som alle likar og som er super å ha på kakebordet. Denne funkar både til… Fortsett å les »

bakt ostekake med blåbær

Bakt ostekake med blåbær

Bakt ostekake med blåbær er fløyelsmjuk ostekake som verkeleg er ein høydare på eit kvart kakebord. Med blåbær gøymt inne i kaka og på toppen blir det i tillegg knallfarge!… Fortsett å les »

enkel bløtkake

Bløtkake med bær

Bløtkake med bær høyrer til når det er fest og feiring. Eit sukkerbrød med krem og søte, friske bær er noko som både små og store likar å få servert…. Fortsett å les »

smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra er knasande sprø og deilig søt dessert å servere no i sommarsesongen. Desse lange rabarbrastenglane som veks i hagen må brukast medan dei er her, og denne… Fortsett å les »

ice cake

Mokkaiskake med sjokolade og marengs

Mokkaiskake med inspirasjon frå Vietnam sin nydelege iskaffe «Ca Phe Da» og Mat På Bordet si nydelege bringebæriskake. I begge to finn du nemleg søt kondensert mjølk som blir omtala som… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.