Vekemeny 44
Håper du har hatt ei fin helg og er klar for kvardag igjen. Litt planlegging på førehand gjer middagskabalen så mykje enklare! Her får du forslag frå bloggen til veka som kjem.
Vekemeny 44
Mandag
Risnudlar med peanøttsaus
Risnudlar med peanøttsaus er raskt å lage og smakar skikkeleg digg. Asiatiske smakar i ei herleg blanding, med litt futt i! Perfekt kosemat, og eit fint alternativ om du vil ete… Fortsett å les »
Tysdag
Heimelaga fiskepinnar
Fiskepinnar er enkelt og raskt å lage sjølv, og smakar så mykje bedre enn dei du finn i fryseboksen på butikken. Dette er mat som er stas å lage saman… Fortsett å les »
Onsdag
Jordskokksuppe med sprøsteikt spekeskinke
Jordskokk er i sesong ein bitteliten del av året, og då gjeld det å nytte denne knallgode rotgrønsaka for det den er verdt. I Malaysia fann eg den under det… Fortsett å les »
Torsdag
Shepherd´s pie
I fjor ein gong hengde Rema 1000 opp store flagg med bilete av Shepherd´s Pie og Erling Sundal, og det dukka opp variantar av denne middagsretten på nær alle matbloggar…. Fortsett å les »
Fredag
Tortilla med kyllingnuggets
Tortilla med kyllingnuggets er crispi og godt, og kan varierast slik at alle rundt bordet får sin favoritt. Eit must for min del er avokadodressing, men du kan gjerne bruke… Fortsett å les »
Laurdag
Hamburger med blåmuggdressing
Hamburger med blåmuggdressing i samarbeid med Kefir /annonse/ Hamburger med blåmuggdressing er ein ny variant av den deilige heimelaga hamburgeren. Denne gongen toppa med krema kefir-blåmuggdressing som gir ein salt… Fortsett å les »
Søndag
Braisert lammeskank med marokkansk curry
Braisert lammeskank høyres spanande og vanskeleg ut, men tyder berre at du skal brune kjøtet før du legg det i ei gryte med lokk og let det steike/koke vidare i… Fortsett å les »
Noko godt
Lavakake
Lavakake eller sjokoladefondant er små, varme porsjonsstykker av sjokoladekake med flytande kakerøre midt i. Nyyyydeleg, og like imponerande å servere kvar gong. Skilnaden frå perfekt kake til for lite eller… Fortsett å les »
Brødmat
«Polarbrød» med havregryn
«Polarbrød» med havregryn er populært å ha med i matpakken både for små og store. Desse heimelaga var ikkje mindre populære enn dei butikk-kjøpte. Og ja vi kjøper faktisk buttikbrød… Fortsett å les »
Vekas kake
Daimiskake med marengsbotn
Daimiskake med marengsbotn er laga med utgongspunkt i Iskake med Daim og Mokkaiskake med sjokolade og marengs. Tanken var å ta det beste frå begge kakene og kombinere det til ei… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.