Vekemeny 30

Sidan vi er midt i fellesferien har eg teke med ein del grillmat på denne vekemenyen. Ein ny grillsaus, litt nytt tilbehør eller noko nytt å legge på grillrista gjer det trauste grillmåltidet meir spanande. Håper du finn noko du har lyst på under her! Ha ei fin veke:)

Vekemeny 30

Mandag

Pære- og fenikkelsalat

Pære- og fenikkelsalat

Pære- og fenikkelsalat er ein frisk og god og klar på under ti minutt. Har du ein mandolin går kuttinga som ein leik, og det er berre å blande saman… Fortsett å les »

Tysdag

grilla makrell med agurksalat

Grilla makrell med agurksalat

Vi har brukt mykje tid ute i båt i vår, med fisketroda klar. Resultatet har blitt fiskekaker, øving på filetering (treng framleis ganske mykje øving der gitt) og introduksjon for… Fortsett å les »

Onsdag

vekemeny 14

Lasagne med grønsaker

Denne lasagnen har både tomatsaus og ostesaus, og eg kan nesten garantere at dei du serverar den til ikkje vil leggje merke til at den manglar kjøt i seg. Ein… Fortsett å les »

Torsdag

Kyllingsalat med quinoa

Kyllingsalat med quinoa Kylling: 2 kyllingfiletar 1ss paprikapulver 1ss solsikkeolje Quinoa: 1,5 dl quinoa 3 dl vatn ei klype salt 2 ss god olivenolje Salat: 1 neve ruccola ½ agurk… Fortsett å les »

Fredag

perfekte potetbåtar

Perfekte potetbåtar

Eg har skjønt at seige, soggy, understeikte potetbåtane er eit reelt problem. Eller kanskje ikkje eit problem. Ei utfordring som må løysast! Og for all del -dei seige og soggy… Fortsett å les »

Laurdag

enkel grill saus

Chimichurri

Chimichurri er ein grillsaus frå Argentina eller Sør/Mellom-Amerika som er genial enkel å lage og super å servere på all grilla mat. Sausen skal ikkje koke, og kan kanskje best… Fortsett å les »

Søndag

Ovnsbakte grønsaker til grillmat

Ofte blir det salat og potetsalat som får slå følgje med grillmaten, men det er kjekt å kunne variere litt. Her får du eit veldig godt alternativ som lagar seg… Fortsett å les »

Noko godt

jordbær vaniljesaus

Jordbærsmuldrepai med pistasjenøtter og mandelflak

Jordbærsmuldrepai med pistasjenøtter og mandelflak er ein av dei enklaste dessertane du kan lage med friske jordbær. Ja kanskje med unntak av jordbær og fløyte då..! Men når du er… Fortsett å les »

Brødmat

Eltefritt rugbrød

Eltefritt rugbrød

Eltefritt rugbrød er ein grovare versjon av det nydelege eltefrie brødet. Med quinoaflak får du med alle dei gode næringsstoffa frå dette ”superfrøet”, men har du ikkje det i hus… Fortsett å les »

Vekas kake

enkel bløtkake

Bløtkake med bær

Bløtkake med bær høyrer til når det er fest og feiring. Eit sukkerbrød med krem og søte, friske bær er noko som både små og store likar å få servert…. Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.