Vekemeny 28
Ny veke står for tur, og sjølv om det er juli og ferietid må ein ha mat på bordet. Håper du finn noko som fristar å lage, her er denne vekas forslag!
Følg meg gjerne for meir matglede og sommarliv på Instagram: kvardagsmat.
Vekemeny 28
Mandag
Krema blomkål- og potetgrateng
Krema blomkål- og potetgrateng er fint å servere som ein lett liten rett i seg sjølv, eller som digg tilhøyr når du diskar opp med fisk eller kjøtrettar. Retten er… Fortsett å les »
Tysdag
Kylling i spicy appelsinsaus
Kylling i spicy appelsinsaus er deilig spicy, søt og syrleg. Du kan variere kor sterk du vil ha sausen avhengig av kor mykje sriracha eller samabal oelek du har i,… Fortsett å les »
Onsdag
Krema fiskesuppe med sei
Eg kjøpte fersk sei i fiskedisken i går og fekk plutseleg lyst på fiskesuppe. Deilig krema fiskesuppe med kremfløyte og eggeplomme saman med haustens grønsaker. Og fiskesuppe er verkeleg noko… Fortsett å les »
Torsdag
Lasagne med laks og spinat
Lasagne med laks og spinat er utan tomatsaus som i den vanlege lasagnen, men har lasagneplater og krema saus. Fyll godt på med spinat og ikkje ver redd for å… Fortsett å les »
Fredag
Quesadilla
Quesadilla er vel ein av dei matrettane som knapt treng ei oppskrift. Men du og du så godt det er! Heilt perfekt som noko lite og godt ein kveld du… Fortsett å les »
Laurdag
Hamburger med BBQ-saus
I fjor laga eg min første BBQ-saus, og det var jo både enkelt og veldig, veldig godt. Det måtte vi sjølvsagt ha i år også, og her får du årets… Fortsett å les »
Søndag
Chili con carne
Denne gryta serverte eg til «barseljentene» sist vi møttes. Ei gryte som er enkel å lage men som kan stå og putre og berre blir betre dess lenger tid den… Fortsett å les »
Noko godt
Clafoutis med kirsebær
Clafoutis med kirsebær er ein populær fransk dessert med deilige bær steikt samman med ei søt pannekakerøre. Retten kan faktisk serverast både til lunsj og kvelds, sjølv om eg kanskje… Fortsett å les »
Brødmat
Horn med ost og skinke
Horn med ost og skinke er genial turmat å ha med i sekken og funkar både som frukost, lusj og kvelds. Du kan velje om du vil fylle alle med… Fortsett å les »
Vekas kake
Sommarkake med bær og blomster
Denne kaka fekk eg først høyre om i ei forelesing i fjor haust. Forelesinga var spanande og handla om leiing og ulike roller, men det som gjorde mest inntrykk var… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.