Vekemeny 15

Vekemeny 15 er klar på sjølvaste palmesøndag. Eg håper du er klar for ei fin påske, anten det blir i by eller til fjells. Skal du vere åleine kan du kanskje nytte høvet og lage noko du ikkje har laga før? Skal du vere i lag med mange kan du kanskje lage ei av desse oppskriftene som lagar seg sjølv?

God mat trengst uansett, og eg håper du finn noko du har lyst på i menyen under her!

Vekemeny 15

God påske!

Mandag

pita med tzatziki

Lammepita med myntepesto og tzatziki

Lammepita med myntepesto og tzatziki er nydeleg mat som er enkel å nyte fleire dagar på rad. Dette er mat som det er perfekt å få restar av, og som… Fortsett å les »

Tysdag

Chiligryte med søtpotet og linser

Chiligryte med søtpotet og linser

Chiligryte med søtpotet og linser er ein av mine favorittgryter å lage, og ei gryte som eg ofte lagar i ulike versjonar. Denne versjonen med søtpotet har blitt ein gjengangar… Fortsett å les »

Onsdag

Kyling Curry

Kylling Curry

Kylling Curry er ein favoritt som eg ofte tyr til ein dag eg ikkje heilt veit kva som skal stå på middagsbordet. Retten krev få ingrediensar, og det er stort… Fortsett å les »

Torsdag

karbonader cornflakes

Panerte karbonader med muskatsaus

Panerte karbonader med muskatsaus er perfekt kvardagsmiddag som er laga og klar til servering på 30 minutt. Pass på at du får potetene på kok først, det er dei som… Fortsett å les »

Fredag

grilla lammekoteletter med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing er deilig grilla kjøtt med frisk mynte på toppen. Pass på at du grillar på høg varme dei første minutta slik at du får med den… Fortsett å les »

Laurdag

hønsegryte

Coq au Vin

Helios-samarbeid Coq au vin er ei klassisk fransk gryte som kan varierast etter kva råvarer som er tilgjengeleg og kva smakar du likar best. Originalen blir laga med hane (coq),… Fortsett å les »

Søndag

asiatisk kylling

Kylling i spicy appelsinsaus

Kylling i spicy appelsinsaus er deilig spicy, søt og syrleg. Du kan variere kor sterk du vil ha sausen avhengig av kor mykje sriracha eller samabal oelek du har i,… Fortsett å les »

Noko godt

panna cotta med appelsin og daim

Panna Cotta med appelsin og Daimkuler

Panna Cotta med appelsin og Daimkuler er ein ny versjon av den nydelege italienske desserten. Panna Cotta tyder kokt fløyte, og det er akkurat det du gjer når du skal… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Müslirundstykker

OPPSKRIFT: 50 g kruskakli 100 g havrekli 50 g linfrø 2 ts salt 1/2 pk tørrgjær 100 g (20 stk) tørka aprikos 75 g rosiner 2 ss rapsolje 500 g… Fortsett å les »

Vekas kake

Kvikk Lunsj-kake

Kvikk Lunsj-kake! I barnebursdag er det sjokoladekake og gele som gjeld! At kidsa som regel nøyer seg med ein bit av kvar før dei er i gong med å leike… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.