Fisketaco

Fisketaco er nydeleg godt, og ein perfekt måte å få i familien meir fisk på. Kvit fisk er mild i smaken, og med tacokrydder og tortillachips rundt er det ikkje lett å kjenne igjen dette som fisk. Eit triks i ermet til neste tacofredag?

fisketaco

Fisketaco

taco med fisk

Du kan lage denne med ulike fiskeslag, her har eg brukt hyse. Med så små bitar av fisk er den gjennomsteikt på 3-5 minutt, og det gjer dette til kjapp mat. Får du nokon til å hjelpe deg å kutte grønsaker og dekke bordet er det meste av jobben gjort. Kva seier du? Er du klar for ein ny vri på tacoen du og?

fisketaco

Oppskrift på Fisketaco

4 porsjonar / Tid: 10-15 min

Fisketaco

  • 400 g hyse eller anna kvit fisk
  • 1 ss smør eller olje
  • 1 egg
  • 1 ss tacokrydder
  • 2 dl tortillachips
  • 4-8 tortillalefser
  • 10-15 cherrytomatar
  • 1-2 avokado
  • Grøn salat
  • 1 rødløk
  • 1 sitron
  • 1 lime

Tilbehør

  • Tortillachips
  • Rømme
  • Salsa
  1. Del rødløken i tynne skiver og legg den i ei lita skål. Press sitronen og hell sitronsaft over rødløken til alt er dekka. La stå og trekkje medan du lagar klart resten.

  2. Knus tortillachips og ha i ei flat skål.

  3. Visp saman egget og ha i ei anna flat skål. Rør inn tacokrydderet.

  4. Del opp avokado og tomat.

  5. Varm

  6. Del fisken i bitar og vend den først i krydder og eggeblandinga, og så i dei knuste tortillachipsa.

  7. Smelt smør eller varm olje i ei steikepanne og steik så fisken på eine sida og så den andre. Små bitar er fort ferdige, så når du gjer dette bør alt anna vere komt på bordet.

  8. Servér med det same, og topp med sitronsylta raudlauk og ein skvis lime. Velbekomme!

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.