Vekemeny 52
Så var den her: Vekemeny 52. Siste vekemenyen i 2017, og jula er her. Eit år som har gått som ein virvelvind. Det har vore kjekt og hektisk og spanande at eit oppsummeringsinnlegg må på plass i løpet av romjula. Klikk innom så får du sjå. I mellomtida gjennstår det berre ein ting for meg. Å ønskje deg ei fredeleg jul!
GOD JUL kjære Kvardagsmat-lesar!
Eg håper du får ei fin høgtid.
Klem frå Anita
Vekemeny 52
Mandag
Halloumipita
Halloumipita er ein fin vegetarrett som er rask å snekre saman og smakar godt. Halloumi har ikkje vore så lett å få tak i her i distriktet, men no finn… Fortsett å les »
Tysdag
Steikt torsk med bacon, eggesmør og blomkålpuré
Steikt torsk med bacon, eggesmør og blomkålpuré er kvardagsmiddag med stor K. Fisk og grønsaker med digg topping av bacon og egg i smelta smør. Her er det næringsrik mat… Fortsett å les »
Onsdag
Blomkålsuppe med sprøsteikt spekeskinke
Blomkålsuppe med sprøsteikt spekeskinke er ein nydeleg klassikar av ei suppe. Suppa har mild og rund smak av blomkål og salt og sprø topping. At suppa er klar på under… Fortsett å les »
Torsdag
Tortilla med laks, avokado og spicy dressing
Tortilla med laks, avokado og spicy dressing er laga på under tretti minutt og er difor perfekt til rask middag ein heilt vanleg kvardag -men faktisk god nok til å… Fortsett å les »
Fredag
Nachos
So enkelt og so godt! Krydra kjøttdeig med litt futt i og tortillachips rundt kanten. Ein liten svipptur inn i steikeomnen for å smelte osten og vips er det klart… Fortsett å les »
Laurdag
Kyllingform med cashewnøtter
Ovnsbakt kyllingform med cashewnøtter kan like gjerne serverast til fest som på ein kvardag. Deilige krydder blanda med grønsaker, kylling og bacon er lett å like og smakar som ein… Fortsett å les »
Søndag
Brennsnut med fenalår
Brennsnut er ein av mine absolutte middagsfavorittar, og det eg tyr til oftast når det skal serverast mat til mange. Då vi inviterte familien til 7-års bursdag rett over nyttår… Fortsett å les »
Noko godt
Enkel sjokolademousse
Enkel sjokolademousse er desserten du kan lage når du har lyst på noko godt, men ikkje har allverda med tid. Eller når du skal invitere gjestar til middag og gjerne… Fortsett å les »
Brødmat
Eltefritt rugbrød
Eltefritt rugbrød er ein grovare versjon av det nydelege eltefrie brødet. Med quinoaflak får du med alle dei gode næringsstoffa frå dette ”superfrøet”, men har du ikkje det i hus… Fortsett å les »
Vekas kake
Pavlova med friske bær
Sidan det er mogleg å delta med to kaker på Matbloggsentralen si OL-utfordring passa det bra å publisere kaka som er eit av hovudbileta på facebooksida og instagram til Heimelaga -men enkelt…. Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.