
Vekemeny 36
Vekemeny 36 er på plass og med det håper eg du finn inspo til kva du kan servere i den komande veka.
Mandag
Krema kantarellsuppe
Krema kantarellsuppe er haust og nydeleg soppsmak. Den luktar minst like godt som den smakar og er ein perfekt måte å bruke skogens gull på. Du kan anten plukke soppen… Fortsett å les »
Tysdag
Tacosalat med kylling
Tacosalat med kylling fekk eg servert hjå ei venninne tidlegare i år, og oppskrifta måtte sjølvsagt vere med heim for å dele vidare. Det som gjorde utslaget var at ho… Fortsett å les »
Onsdag
Sashimi med teriyakisaus
Sashimi med teriyakisaus er ein av dei kjappaste rettane du kan lage. Viss du har ei flaske teriyakisaus i kjøleskapet då. Det lagar du på under ti minutt viss ikkje,… Fortsett å les »
Torsdag
Heimelaga fiskepinnar
Fiskepinnar er enkelt og raskt å lage sjølv, og smakar så mykje bedre enn dei du finn i fryseboksen på butikken. Dette er mat som er stas å lage saman… Fortsett å les »
Fredag
Enchiladas med bønner
Enchiladas med bønner Enchiladas med bønner og spicy tomatsaus er finfin fredagskveldmat å servere som variasjon til den tradisjonelle tacoen. Deilig krydra tomatsaus rulla inn i ei mjuk lefse med… Fortsett å les »
Laurdag
Falafel i pitabrød
Falafel høyrest so eksotisk og vanskeleg ut, og så er det eigentleg noko av det enklaste ein kan lage på kjøkkenet -og så godt! Du må rett nok ha eit… Fortsett å les »
Søndag
Vegetargrateng med linser og spinat
Vegetargrateng med linser og spinat får heile huset til å lukte nydleg. Kvitløk, løk og muskat i ein nydeleg tomatsaus som blir gratinert i omnen til det boblar og er… Fortsett å les »
Vekas brødmat
Kvardagsbrød
Det er ikkje alltid vi har tid til å vente på eit eltefritt brød, men treng brød til kvelds. Då lagar vi denne versjonen, som gir tre kvardagsbrød, der to… Fortsett å les »
Noko godt
Lakriskuler utan sukker
Lakriskuler utan sukker er søta med dadlar og smakar skikkeleg digg. Litt sunnare godteri kan vere kjekt avogtil, og då er desse små herlegheitene perfekte! Lakriskulene er raske å lage… Fortsett å les »
Vekas kake
Eplekake
Det er eplesesong og det er omågjere å nytte seg av dei norske epla så mykje ein berre kan! Dette er ei herleg kake som fall i smak både hjå… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.