Vekemeny 34

Her har du vekemeny 34, håper du finn noko som fristar! Sidan hausten nærmar seg dag for dag er det både jordskokk, sopp og gulrot med som hovudingrediensar i rettane denne veka.

Ha ei fin veke!

Mandag

jordskokksuppe med sprøstekt spekeskinke

Jordskokksuppe med sprøsteikt spekeskinke

Jordskokk er i sesong ein bitteliten del av året, og då gjeld det å nytte denne knallgode rotgrønsaka for det den er verdt. I Malaysia fann eg den under det… Fortsett å les »

Tysdag

tex-mex panne med makaroni

Tex-mex panne med makaroni

Tex-mex panne med makaroni har friske fargar og mild tex-mex smak. Smelta ost gir den gode kosemat-kjensla. Du veit den maten du kan ete frå ei skål med berre ein… Fortsett å les »

Onsdag

kjapp middag

Steikt ørret med brokkoliwok

Steikt ørret med brokkoliwok er ein perfekt måte å bruke opp brokkolistilken på. Den er jo for god til å kaste! Ved å bruke ein mandolin er det like kjapt… Fortsett å les »

Torsdag

fiskebollar i karrisaus

Fiskebollar i karrisaus

Fiskebollar i karrisaus er så mykje enklare å lage enn du trur. Har du nokon gong laga kjøttkaker? Det er ganske likt, og dette er ein slik rett som går… Fortsett å les »

Fredag

heimelaga vegetarkjøttdeig

Taco med heimelaga «vegetar­kjøttdeig»

Har du lyst til å lage taco utan kjøtt? Men likevel kunne servere det til familien utan at dei merkar den store forskjellen? Blomkål-taco og Taco med kikerter er jo… Fortsett å les »

Laurdag

Haustgryte med vilt og sopp

Haustgryte med vilt og sopp

Haustgryte med vilt og sopp er søndagsmiddagen som regjerer her denne tida på året. Jordleg kryddersmak frå timian blanda med sopp frå skogen og viltkjøt frå frysaren. Her blir det… Fortsett å les »

Søndag

indisk kyllinggryte med raita

Indisk kyllinggryte med raita

Indisk kyllinggryte med raita har nydeleg kryddersmak og fantastisk fin farge. Ingefærrot og gurkemeie skal jo vere betennelsedempande og er mykje brukt i indisk mat. At ingefærrot smakar godt og… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Halvgrove rundstykker med gulrot

Halvgrove rundstykker med gulrot 24 stk 3 dl vatn 1/2 pk tørrgjær 1 dl appelsinjuice 2 revne gulrøtter 1/2 dl rapsolje 1 ts salt 2 dl solsikkekjerner 3 dl grov… Fortsett å les »

Noko godt

oppskrift granola kokos

Kokosgranola med chiafrø

Kokosgranola med chiafrø er som namnet tilseier granola med smak av kokos. Kokos var ein smak eg hadde vanskeleg for å lære å like, men så vips -eit år i… Fortsett å les »

Vekas kake

suksessterte

Suksessterte

Suksessterte eller Gulekake som vi kallar den. Treng denne kaka meir introduksjon? Dette er kaka som alle likar og som er super å ha på kakebordet. Denne funkar både til… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.