Vekemeny 41

Hei oktober! Og hei haustferie! Velkommen til begge to. Har du planane klare for kva du skal lage på kjøkkenet?

Her får du vekas inspo!

Mandag

blomkålvinger

Blomkålvingar

Blomkålvingar er ein av dei beste måtane å servere blomkål på. Utan tvil! Det er ikkje vanskeleg å lage heller, men blomkålen må få litt tid i omnen før det… Fortsett å les »

Tysdag

kjapp middag

Steikt ørret med brokkoliwok

Steikt ørret med brokkoliwok er ein perfekt måte å bruke opp brokkolistilken på. Den er jo for god til å kaste! Ved å bruke ein mandolin er det like kjapt… Fortsett å les »

Onsdag

Vegetariske sommarrullar med peanøttsaus

Vegetariske sommarrullar med peanøttsaus er mat som er friskt og godt å ete og kjapt å lage. Peanøttsausen som skal vere til er enkel å lage, og det einaste eksotiske… Fortsett å les »

Torsdag

bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter er kosemat som lagar seg sjølv. Bakt søtpotet smakar søtt, mjukt og godt. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg… Fortsett å les »

Fredag

Kvit pizza med spekeskinke og parmesan

Kvit pizza med spekeskinke og parmesan er nydeleg godt og ei fin løysing når du ikkje har pizzasaus let tilgjengeleg. Nokre skeier creme fraiche gjer underverker og saman med salt… Fortsett å les »

Laurdag

oppskrift oksehalegryte

Oksehalegryte med tomat

Oksehalegryte med tomat er mat som tek lang tid å lage, men som er vel verdt ventinga. Kjem du over oksehalar i butikken er det berre å fylle handlekorga og… Fortsett å les »

Søndag

suppe med linser

Linsesuppe med lam

Linsesuppe med lam stod på menyen her 2. påskedag, som siste middag før påskegjestane reiste heim og med siste rest av påskelammet i bruk. Har du restar av lam liggande… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Eltefritt havrebrød

Eltefrie brød er ei genial oppfinning! Det er så mange kveldar vi har vore på veg i seng og så kjem eg på at eg har gløymt å lage brød……. Fortsett å les »

Noko godt

hjemmelaget enkel sjokolademousse

Enkel sjokolademousse

Enkel sjokolademousse er desserten du kan lage når du har lyst på noko godt, men ikkje har allverda med tid. Eller når du skal invitere gjestar til middag og gjerne… Fortsett å les »

Vekas kake

sjokoladekjeks-kake

«Delfiakake» med kokosolje

«Delfiakake» med kokosolje er laga heilt utan Delfia-feitt, men med sunn og god kokosolje. Upåklageleg smak, deilig sjokolade og knasande kjeks. Perfekt mektig julekake til kaffien! «Delfiakake» med kokosolje I… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.