Vekemeny 26

Sommarferie hei hei! Etterlengta og velkommen, etter eit maraton med avslutningar siste vekene. Kjenner du på same kjensle? Her får du forslaget til vekemeny anten du har ferie eller ei!

Ha ei fin veke!

Mandag

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær er ein ny vri på den populære brokkolisalaten. Denne gongen er salaten laga heilt utan majones og rømme, og kan kanskje reknast som litt sunnare…. Fortsett å les »

Tysdag

grilla makrell med agurksalat

Grilla makrell med agurksalat

Vi har brukt mykje tid ute i båt i vår, med fisketroda klar. Resultatet har blitt fiskekaker, øving på filetering (treng framleis ganske mykje øving der gitt) og introduksjon for… Fortsett å les »

Onsdag

fransk løksuppe

Gratinert løksuppe

Gratinert løksuppe er nydeleg godt samstundes som det må vere ei av dei billegaste suppene du kan lage. Perfekt for studentar som treng næringsrik mat for få kroner. Kjenner du… Fortsett å les »

Torsdag

enkel middag kylling i pita med mynte-tzatziki

Kylling i pita med mynte-tzatziki

Kylling i pita med mynte-tzatziki er middag som er ferdig på under 20 minutt. Du varmar pitabrød, steiker kyllingbitar i panna og rører saman mynte-tzatziki. I tillegg treng du litt… Fortsett å les »

Fredag

lasagne med laks og spinat

Lasagne med laks og spinat

Lasagne med laks og spinat er utan tomatsaus som i den vanlege lasagnen, men har lasagneplater og krema saus. Fyll godt på med spinat og ikkje ver redd for å… Fortsett å les »

Laurdag

grilla lammekoteletter med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing er deilig grilla kjøtt med frisk mynte på toppen. Pass på at du grillar på høg varme dei første minutta slik at du får med den… Fortsett å les »

Søndag

perfekte potetbåtar

Perfekte potetbåtar

Eg har skjønt at seige, soggy, understeikte potetbåtane er eit reelt problem. Eller kanskje ikkje eit problem. Ei utfordring som må løysast! Og for all del -dei seige og soggy… Fortsett å les »

Vekas brødmat

mors knekkebrød

Mors knekkebrød

Desse knekkebrøda er det mi mor som står bak, og nesten kvar veke i heile vår har ho komt på døra med ei boks nybakte knekkebrød til eldste døtra som… Fortsett å les »

Noko godt

jordbær vaniljesaus

Jordbærsmuldrepai med pistasjenøtter og mandelflak

Jordbærsmuldrepai med pistasjenøtter og mandelflak er ein av dei enklaste dessertane du kan lage med friske jordbær. Ja kanskje med unntak av jordbær og fløyte då..! Men når du er… Fortsett å les »

Vekas kake

enkel bløtkake

Bløtkake med bær

Bløtkake med bær høyrer til når det er fest og feiring. Eit sukkerbrød med krem og søte, friske bær er noko som både små og store likar å få servert…. Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.