Gode salatar

No i juli kjem eg til å lage litt alternative vekemenyar. Det er sommar, og det finnast vel knapt ei normal veke? Sjølv om det kanskje ikkje er heilt ferie endå, så er det mindre ettermiddagsaktivitetar og lavare tempo enn normalt. Heilt herleg!

Då treng ein ikkje planlegge menyen like stramt, og det er kjekt å kunne endre planar alt etter vêr og humør. Her får du nokre salatar som er perfekte til grillmat eller som mat åleine, gjerne utandørs.

Gode salatar

brokkolisalat

Brokkolisalat

Brokkolisalat er nydeleg sommarmat og funkar både som eigen rett eller som deilig tilbehør til sommarmat. Det er verken potetsalat, waldorfsalat eller pastasalat -men liksom noko midt i mellom alle… Fortsett å les »

pastasalat med kylling og curry

Pastasalat med kylling og curry

Pastasalat med kylling og curry er kjapp og enkel å røre saman, men samtidig full av smak. Dette er min favoritt måte å bruke opp kyllingen på etter å ha… Fortsett å les »

Tomat- og mozzarellasalat

Tomat- og mozzarellasalat

Tomat- og mozzarellasalat er på sitt beste når tomatane er i sesong. Finn du ulike typar tomatar så er det perfekt å blande dei i denne enkle salaten, det både… Fortsett å les »

vannmelon salat

Vannmelonsalat med mynte og feta

Vannmelonsalat er friskt og godt tilbehør til sommarmaten, med dei aller finaste fargane. Mat i alle regnbogens fargar blir lett med denne som ein del av grillmaten! Frisk mynte og… Fortsett å les »

sommer salat brokkoli

Sommarsalat med nektarin, blåbær og pistasjenøtter

Sommarsalat med blåbær og pistasjenøtter er kjapp å blande saman og perfekt som tilbehør til grillmat. Med sine fine fargar og gode smakar gjer den seg godt på eit festbord…. Fortsett å les »

tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling fekk eg servert hjå ei venninne tidlegare i år, og oppskrifta måtte sjølvsagt vere med heim for å dele vidare. Det som gjorde utslaget var at ho… Fortsett å les »

quinoa, kikert, søtpotet og feta salat

Quinoa og kikertsalat

Quinoa og kikertsalat i samarbeid med Helios.no /annonse/ Deilig salat med kokt quinoa og ovnsbakte kikerter og søtpotetbitar. Saman med varme krydder og salt fetaost er dette en deilig mettande… Fortsett å les »

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær er ein ny vri på den populære brokkolisalaten. Denne gongen er salaten laga heilt utan majones og rømme, og kan kanskje reknast som litt sunnare…. Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.