Vekemeny 17

Vekemeny 17 inneheld både vegetarmat, fisk og kylling. Med vår i lufta blir det ny giv i alle leirar, og då høver det vel bra å prøve noko du ikkje har smakt før? Eg håper du finn noko du får lyst på og blir inspirert til å setje ny mat på middagsbordet i den komande veka. Ha ei fin veke!

Du finn meg i fleire kanalar, følg gjerne!
Snapchat: kvardagsmat
Instagram: kvardagsmat
Facebook: kvardagsmat

Mandag

Frittata

Frittata kan funke både som frukost, lunsj, middag eller kvelds og kan lagast av nesten kva det skulle vere. Du treng egg og kokte poteter, og difor er denne retten… Fortsett å les »

Tysdag

asiatisk fiskeburger

Fiskeburger med smak av Asia

Fiskekaker er ein av mine favorittmåtar å ete fisk på. Det kan jo ikkje bli feil, du kan bruke nesten kva fisk som helst og det smakar digg. I denne… Fortsett å les »

Onsdag

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Ei av dei mest kjende suppene frå Thailand, og det med rette. Denne suppa er enkel å lage, så fremt du finn ingrediensane. Første dagen vår i Kuala Lumpur måtte… Fortsett å les »

Torsdag

Raud pastasalat med kylling

Raud pastasalat med kylling

Denne salaten smakar nydeleg og er super å lage kvelden før. Den held seg fint i kjøleskap og er god å ta med på tur eller ha med i lunsjboksen…. Fortsett å les »

Fredag

pizza med artisjokk og spinat

Pizza med artisjokk og spinat

Pizza med artisjokk og spinat er aboslutt verdt å prøve om du vil ha ein ny vri på pizzaen din! Eg har brukt artisjokkhjarter frå boks, sidan det er sjeldan… Fortsett å les »

Laurdag

Jukse-bacalao

Mitt første møte med heimelaga Bacalao var på Lofoten Folkehøgskule for over ti år sidan -forøvrig ein folkehøgskule som anbefalast på det varmaste for dei som er så heldige å… Fortsett å les »

Søndag

moroccan lamb

Marokkansk lammegryte med quinoa

Marokkanske smakar med koriander, kanel og spisskummen er spanande smakar som ikkje blir for «heitt» for nordiske ganar. Nydeleg god, og kanskje enno betre dagen etter -så denne kan du… Fortsett å les »

Noko godt

energikuler med dadler

Energikuler med kokos

Energikuler med kokos er himla enkle å lage, og så nydelege på smak. Om eg har lyst på noko godt ein føremiddag, ettermiddag eller kveld er dette ein favoritt å… Fortsett å les »

Brødmat

Halvgrove rundstykker med gulrot

Halvgrove rundstykker med gulrot 24 stk 3 dl vatn 1/2 pk tørrgjær 1 dl appelsinjuice 2 revne gulrøtter 1/2 dl rapsolje 1 ts salt 2 dl solsikkekjerner 3 dl grov… Fortsett å les »

Vekas kake

oreokake

Oreokake

Oreokake hadde si storheitstid for nokre år sidan. Då sto den på kvart eit kakebord vi kom til, og alle ville smake denne søte og mektige kaka. Så roa det… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.