Krydderknutar
Desse krydderknutane er ein fest-variant av baguetteoppskrifta, og ser veldig fine ut på tapasbordet/koldtbordet eller som tilbehør til gryter eller supper. Prinsippet er det samme som når du skal lage kanelsnurrar og er slett ikkje vanskeleg.
Til ca 20 stk treng du:
- 500 g kveitemjøl
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- ½ pk tørrgjær
- 4 dl lunka vatn
Fyll:
- 3 ss smelta smør
- 1 neve parmesanost
- 1 neve mozzarellaost
- 2 nevar frisk oregano
Slik gjer du:
- Rør saman alle ingrediensane, set på lokk og la heve så lenge du har tid. Gjerne 2-3 t.
- Ha deiga på mjøla underlag og kjevle til eit (ca.) 30×40 rektangel.
- Smør utover smøret og strø over ost og hakka krydderurter.
- Brett deiga ein gong og del opp i 1 cm tjukke strimlar.Tvinn strimlane og snurr/knyt dei før du legg dei på eit bakepapirkledd steikebrett.
- Legg over plast, og la heve i 15-20 min.
- Steik midt i omnen i ca 15 min, til knutane er gyldne under.
- Avkjøl på rist.
Får du knutar til overs legg du dei i tett pose i frysaren. Ta dei rett frå frysaren og set dei i kald omn på 180 grader varmluft i 12-13 min. Då får du varme, sprø knutar som er perfekte til ei rask middagssuppe eller gryte:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.