Vekemeny 39

Vekemeny 39 er på plass med forslag til heimelaga rettar kvar einaste dag. Finn du noko du får lyst til å setje på bordet?

Mandag

nudelsalat med peanøttsaus-1

Nudelsalat med peanøttsaus

Ein frisk og god salat med smakar frå Asia som er ferdig på ti minutt sa du? Ja her er den! Ferdig kutta salatmix, glasnudlar som skal trekke i tre… Fortsett å les »

Tysdag

Kylling i currysaus

Kylling i currysaus med eple og cashewnøtter

Kylling i currysaus med eple og cashewnøtter er kjapp middag som passar like bra på ein ettermiddag som på ein veninnekveld. Med knasande eplebitar i sausen er denne retten både… Fortsett å les »

Onsdag

gyllen blomkålsuppe

Gyllen blomkålsuppe

Gyllen blomkålsuppe er perfekt vintermat. Det lille ekstra ein treng når ein kjenner seg litt tufs, eller kjenner at ein bryggar på noko. Med gurkemeie som er betennelsesdempande og god… Fortsett å les »

Torsdag

søtpotet- og linsegryte med spinat

Søtpotet- og linsegryte med spinat

Søtpotet- og linsegryte med spinat er nydeleg på smak og lett å trylle fram. Ingrediensane er slike som eg gjerne har tilgjengeleg i kjøkkenskapet. Og då kan denne gryta enkelt… Fortsett å les »

Fredag

Proteinpizza med pesto, tomat og mozzarella

Proteinpizza med pesto, tomat og mozzarella

Proteinpizza med pesto, tomat og mozzarella har pizzadeig som er kjapp og enkel å lage. Deigen treng ikkje heving, og det er lett å lage den glutenfri ved å bruke… Fortsett å les »

Laurdag

Grøn falafel med salat og avokadohummus

Grøn falafel er nydeleg vegetarmat som har krønsj på utsida og mjuk og irrgrøn innside. Det er spinat som gir den flotte fargen, utan å overdøve den gode falafelsmaken. Perfekt… Fortsett å les »

Søndag

langtidssteikt lammeskank med grønsaker

Langtidssteikt lammeskank med grønsaker

Langtidssteikt lammeskank med grønsaker er kjøt som smeltar på tunga. Lammeskank er vel verdt å kjøpe med seg heim når du finn det på butikken. Det gir verkeleg ein digg… Fortsett å les »

Vekas brødmat

hjemmebakt kvardagsbrød

Eltefritt kvardagsbrød

Eltefritt kvardagsbrød blei kåra til verdas beste brød då det kom på bordet tidlegare i år. Sprø skorpe og ingen frø eller kjerner er suksessoppskrifta for å gjere skuleguten fornøgd…. Fortsett å les »

Noko godt

heimelaga risbrød

Risbrød

Risbrød er glimrande å ha som noko godt til kaffien etter middag og er ein enklare versjon av risbollane vi lagar til jul. Utan muffinsformer og meir kliss med sjokoladen… Fortsett å les »

Vekas kake

Kokoskake med pistasjenøtter

Kokoskake med pistasjenøtter er både nydeleg på smak og enkel å lage. Kaka inneheld både kokosblomstsukker som er mykje meir næringsrikt enn vanleg sukker, og kokosolje som er noko av… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.