Vekemeny 39

Søndag betyr ny vekemeny, og her har du forslaga til kva du kan servere i veka som kjem. Håper du finn noko du har lyst til å lage og servere til dei rundt deg!

Mandag

bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter er kosemat som lagar seg sjølv. Bakt søtpotet smakar søtt, mjukt og godt. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg… Fortsett å les »

Tysdag

blomkålvinger

Blomkålvingar

Blomkålvingar er ein av dei beste måtane å servere blomkål på. Utan tvil! Det er ikkje vanskeleg å lage heller, men blomkålen må få litt tid i omnen før det… Fortsett å les »

Onsdag

jordskokksuppe med sprøstekt spekeskinke

Jordskokksuppe med sprøsteikt spekeskinke

Jordskokk er i sesong ein bitteliten del av året, og då gjeld det å nytte denne knallgode rotgrønsaka for det den er verdt. I Malaysia fann eg den under det… Fortsett å les »

Torsdag

Panert torsk med steikte søtpoteter

Panert torsk med steikte søtpoteter og rømmedressing

Torsk er så fin kvardagsmiddag! Den treng ikkje mange minutta i panna før den er ferdig, og er i tillegg både sunn og god. Her i heimen blei heimelaga fiskepinnar… Fortsett å les »

Fredag

cashewnøttpizza med kjøttbollar

Cashewnøttpizza med kjøttbollar

Det har gått omlag akkurat eitt år sidan eg slutta å ete gluten, og det har gått heilt strålande. Med eitt unntak… eg saknar pizza! Før laga vi stort sett… Fortsett å les »

Laurdag

gryte med sopp og linser

Butterdeigpai med sopp og linser

Butterdeigpai med sopp og linser er haustmat for mørke kveldar. Oppskrifta blei til ved at vi laga gryte eine dagen, og så pimpa vi opp restane med å legge butterdeig… Fortsett å les »

Søndag

lammestek

Lammesteik i surmelk

Denne lammesteika hadde vi til middag sist helg, med stor suksess. Eg tok meg ein tur på biblioteket og blada i mange fine og rare kokebøker og kom over lammesteik… Fortsett å les »

Vekas brødmat

solsikkekjerner

Eltefri rundstykker med solsikkekjerner

  Du treng: 150 g grov sammalt rug 350 g kveitemjøl 50 g solsikkekjerner 25 g linfrø 25 g sesamfrø 1ts tørrgjær 1ts salt 1ss flytande honning 4 dl lunka… Fortsett å les »

Noko godt

eplemost

Eplemos

Haust betyr eplesesong, og gjerne overflod av epler. Vi kjøpte ei kasse med epler frå Epledama som tek turen til bygda frå Flo i Stryn, og har laga eplekaker i… Fortsett å les »

Vekas kake

kake eple

Eplekake

Det er eplesesong og det er omågjere å nytte seg av dei norske epla så mykje ein berre kan! Dette er ei herleg kake som fall i smak både hjå… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.