![lun pastasalat med pesto og bok choy](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2019/07/20190718-DSC05244-2-1000x620.jpg)
Reklame
Lun pastasalat med pesto og bok choy
Lun pastasalat med pesto og bok choy har alle godsakene eg set pris på i ein pastasalat. Pesto først og fremst, soltørka tomat på andre plass og på tredjeplass: noko grønt. I staden for spinat eller avokado som det ofte blir har eg denne gongen teke i bruk ei litt meir eksotisk grønsak. Og det funka veldig, veldig bra!
![Lun pastasalat med pesto og bok choy](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2019/07/20190718-DSC05233-768x1024.jpg)
Bok choy, eller pak choy som det også blir kalla, er mykje brukt i Asia og ser ut til å dukke opp oftare og oftare i butikkane her heime også. Yey for det! Den har blitt nytta på bloggen før, blant anna her og her.
![HELIOS lun pestosalat kvardagsmat](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2019/07/20190718-DSC05241-768x1024.jpg)
Lun pastasalat med pesto og bok choy
![lun pastasalat](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2019/07/20190718-DSC05256-768x1024.jpg)
Denne gongen fann eg kikertpasta på butikke og brukte det, men du kan bruke akkurat den pastaen du vil. Uansett tenker eg at det alltid er bra å variere, så då kan du kanskje velge ein pasta laga av linser eller grønsaker neste gong? Her er det uansett pestosmaken som dominerar.
![Lun pastasalat med pesto og bok choy](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2019/07/20190718-DSC05249-768x1024.jpg)
Salaten er nydeleg å nyte lun rett frå panna, men kan også fint etast kald dagen etter. Er du difor heldig å få restar så pass på å ta vare på dei i kjøleskapet til dagen etter. Nydeleg lunsj heilt utan å bruke tid på kjøkkenet den dagen.
Oppskrift på Lun pastasalat med pesto og bok choy
- 250 g pasta
- 3-4 ss pinjekjerner
- 2 ss olivenolje
- 1/2 løk
- 2 fedd kvitløk
- 1 ts Helios salvie
- 1 ts Helios oregano
- 1 liten purre
- 1 raud paprika
- 10 soltørka tomat i lake
- 1 ts Helios himalaysalt
- 4-5 ss grøn pesto
Kok pasta til den framleis har litt tyggemotstand, hell av kokevatnet og rør inn pestoen.
Rist pinjekjernene i tørr steikepanne til dei får litt farge. Ha dei over på ein tallerken og set til side.
Del løken i terningar og finhakk kvitløken. Steik løken i olivenolje til den blir blank. Ha i kvitløken og la steike med i 2 minutt. Bland inn salvie og oregano.
Del bok choy i bitar på ca 2 cm og ha i panna saman med løken til den fell litt saman.
Del paprika og soltørka tomat i terningar og ha i panna. Del purren i ringar og ha denne også i panna. Krydre med salt og bland godt.
Vend pastaen med pesto saman med grønsakene i panna. Strø over rista pinjekjerner og nyt!
PS. Alle restar oppbevarer du i tett boks i kjøleskapet og nyt som ekstra god lunsj dagen etter.
Dette blogginnlegget er reklame for
Helios
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.