Vekemeny 37

Søndag og tid for å planlegge den komande veka igjen. Her får du denne vekas tips til middagsrettar, brødmat og noko godt til helga. Håper du finn noko som fristar!

Vekemeny 37

Mandag

Kyllingwok med chili og cashewnøtter

Denne retten er i likheit med black pepper beef ein sikker vinnar å bestille på restaurant eller i dei mange food court’ane her i Asia. Den finnast i utallige variantar… Fortsett å les »

Tysdag

torsk på italiensk vis

Torsk på italiensk vis

Torsk på italiensk vis har deilig garnityr på toppen av oliven, basilikum, soltørka tomat og kvitløk. Originalt skal den steikast på relativt låg varm, 130 grader, men om du vil… Fortsett å les »

Onsdag

Tacosuppe

Eit alternativ til den tradisjonelle Tacoen, eller ein fin måte å bruke opp restar dagen derpå. Suppe er super middagsmat, og med tacosmak bør det vere lettare å få barn… Fortsett å les »

Torsdag

asiatisk fiskeburger

Fiskeburger med smak av Asia

Fiskekaker er ein av mine favorittmåtar å ete fisk på. Det kan jo ikkje bli feil, du kan bruke nesten kva fisk som helst og det smakar digg. I denne… Fortsett å les »

Fredag

indisk kyllinggryte med raita

Indisk kyllinggryte med raita

Indisk kyllinggryte med raita har nydeleg kryddersmak og fantastisk fin farge. Ingefærrot og gurkemeie skal jo vere betennelsedempande og er mykje brukt i indisk mat. At ingefærrot smakar godt og… Fortsett å les »

Laurdag

fylt paprika

Fylt paprika med tacokjøttdeig

Fylt paprika med tacokjøttdeig er fint å servere når du har lyst på noko litt anna enn standard taco med lefser. Eller kanskje du har tacokjøttdeig til overs? Då er… Fortsett å les »

Søndag

verdens beste hjortegryte

Hjortegryte med gratinert potetmos

Hjortegryte med gratinert potetmos er ein vinnar å setje på bordet når det er gjestar i heimen. Med ein jeger i hus er dette kortreist mat som mettar mange. Det… Fortsett å les »

Noko godt

Heimelaga sjokolade

Sjokolade med pistasjenøtter og tranebær

Sjokolade med pistasjenøtter og tranebær er nesten så enkel å lage at det ikkje trengst oppskrift. Men slik er det jo ofte med ting ein kan og har gjort, då… Fortsett å les »

Brødmat

rugbrød

Brød med rugflak

Brød med rugflak har deilig sprø skorpe og nydeleg smak av rug. Sidan brødet skal langtidsheve på benken treng det ikkje elting, berre tid. Rør saman deiga om kvelden og… Fortsett å les »

Vekas kake

brownies med marshmallows

Rocky Road Brownies

Rocky road brownies er deilig klissete søt og god brownies med crunchy valnøtter og smelta marshmallows. På toppen er det deilig sjokoladesaus som du rører saman på få minutt. Sausen… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.