Vekemeny 14

Vekemeny 14 er på plass, og det same er april -hurra! No er vi klare for å sykle, rake og knyte joggesko. Midten av den beste årstida. Med lovnad om meir varme, meir lys og meir grønt for kvar dag som går. Vår altså!

Vekemeny 14

Håper du finn noko som fristar og ha ei fin veke!

Mandag

grønsakscurry

Vegetarcurry

Vegetarcurry er curry med grønsaker, linser og deilige krydder med litt futt i. Curry er ein av dei rettane som fint kan lagast utan kjøt, utan at det går på… Fortsett å les »

Tysdag

pytt i panne

Pytt-i-panne med grillpølser

Kidsa fekk bestemme middag og ville ha steikte pølser og ris. Og det fekk dei! Sjølv om  panna også blei full av grønsaker og fine fargar. Dermed blei både born… Fortsett å les »

Onsdag

Torsdag

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara er middag laga i ein fei og fantastisk godt! Med krema saus med deilige baconbitar i passar denne like bra på ein kvardag som ein helgekveld du vil ha noko… Fortsett å les »

Fredag

enkel kylling satay

Kylling satay og peanøttsaus

Kylling satay og peanøttsaus var alltid safe å velje frå menyen uansett kvar vi skulle ete det året vi tilbrakte i Asia. Dette er ein rett som det finnast veldig… Fortsett å les »

Laurdag

meksikansk gryte

Meksikansk gryte

Meksikansk gryte var maten vi alltid fekk servert på øvinghelg og andre samlingar i mi tidlegare korps-karriere. Eller karriere og karriere, det var kanskje å overdrive – men maten var… Fortsett å les »

Søndag

lammestek

Lammesteik i surmelk

Denne lammesteika hadde vi til middag sist helg, med stor suksess. Eg tok meg ein tur på biblioteket og blada i mange fine og rare kokebøker og kom over lammesteik… Fortsett å les »

Noko godt

Verdas beste bollar

Verdas beste bollar

Denne oppskrifta på bollar kjem Kristine frå detsoteliv.no og det er ho som har erklært dei for verdas beste bollar. Eg har endra litt på oppskrifta etter å ha baka… Fortsett å les »

Vekas brødmat

hjemmebakt brød

Halvgrovt brød

Det er få ting som luktar så godt som når ein tek ferskt brød ut av omnen, og dei heimebakte brøda smakar så mykje betre enn butikk-kjøpte. Denne versjonen har… Fortsett å les »

Vekas kake

rulle kake syltetøy

Rullekake med bringebær

Rullekake med bringebær er kaka du skal lage om du treng ei kake på 1-2-3 og kjøleskapet manglar krem. Egg, mjøl, sukker og syltetøy er nesten alt som skal til,… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.