Sarah Bernhardt med gult fyll

Denne herlegheita kan eg takke dykk lesarar for at eg fekk lage. Då eg laga Sarah Bernhardt i fjor var det fleire som kommenterte at denne kaka var knallgod med gult fyll. Det høyrdes jo heilt fantastisk ut, og eg er faktisk litt stolt over at eg klarte å vente nesten eit heilt år før eg laga den;)

sarah bernhardt med gult fyll

Sarah Bernhardt med gult fyll

Dette er jo ein slags kombinasjon av Sarah Bernhardt og Suksessterte så det kan jo ikkje gå feil. At den kan lagast i godt tid før jul og frysast ned er ein bonus som kjem godt med i førjulstida. Sidan kakene er så små så tinar dei kjapt når du får julegjestar på besøk og har lyst på noko godt til kaffien. Perfekt!

gul bernhardt

Håper kakene fell i smak!

Oppskrift på Sarah Bernhardt med gult fyll

ca 20 stk / 10-12 porsjonar / Tid: 2 t

Botn

  • 200 g mandlar
  • 150 g melis
  • 2 eggekviter

Gul krem

  • 4 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl kremfløyte
  • 125 g mjukt smør

Sjokolade trekk

  • 200-300 g mørk sjokolade
  • 3 ss kokosolje (eller delfiafeitt)
  1. Botn:
    Sett omnen på 180 grader. Mal mandlane (gjerne i foodprosessor). Bland i melis.

    Visp eggekvitene lett saman med ein gaffel. Rør inn eggekvitene i mandel-melis-massen.
    Fyll massen i ein sprøytepose/brødpose og lag 20 små makronar/flate kaker på eit bakepapirkledd steikebrett.

    Steik i ca 10 min til makronane er gylne. Avkjøl på rist.

  2. Gult fyll:
    Splitt vaniljestanga på langs og skrap ut frøa.
    Ha vaniljestang, frø, eggeplommer, sukker og kremfløyte i ei kasserolle og varm opp på middels varme til det tjuknar. Rør heile tida. Avkjøl til romtemperatur.
    Fjern vaniljestanga.

    Del smøret i terningar og ha det saman med vaniljeblandinga i ein miksebolle og pisk/”rør kvitt” med ein miksar til du får ein tjukk og luftig krem.

    Fyll i ein brødpose/sprøytepose og sprøyt små toppar på kvar makron.
    Set brettet med makronane i frysaren medan du gjer klar sjokoladen.

  3. Sjokoladetopping:
    Hakk sjokoladen. Ha sjokoladen i ein bolle som tåler varme saman med kokosoljen.
    Smelt den over vassbad.
    Aus over sjokolade, eller fyll sjokoladen i ein smal kopp og dypp kvar kake i sjokolade. Oppbevar i kjøleskap eller frysar, dei tinar kjapt når du blir fysen på noko godt.

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!