Sarah Bernhardt med gult fyll

suksessterte Denne herlegheita kan eg takke dykk lesarar for at eg fekk lage. Då eg laga Sarah Bernhardt i fjor var det fleire som kommenterte at denne kaka var knallgod med gult fyll. Det høyrdes jo heilt fantastisk ut, og eg er faktisk litt stolt over at eg klarte å vente nesten eit heilt år før eg laga den;)

Eg spurde mannen min kva han synest då han fekk prøvesmake, og då eg fortalde at det var samme fyll som det er på suksessterte kom svaret kontant: “Då MÅ jo det vere fantastisk godt då”. Og det er det!

gul bernhardt

Til ca 20 stk treng du:

Botn:

  • 200 g mandlar
  • 150 g melis
  • 2 eggekviter

Fyll:

  • 4 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl kremfløyte
  • 125 g mjukt smør

Topping:

  • 200-300 g mørk sjokolade
  • 3 ss kokosolje (eller delfiafeitt)

sarah bernhardt med gult fyll

sarah bernhardt

Slik gjer du:

Botn:

  1. Sett omnen på 180 grader.
  2. Mal mandlane (gjerne i foodprosessor).
  3. Bland i melis.
  4. Visp eggekvitene lett saman med ein gaffel. Rør inn eggekvitene i mandel-melis-massen.
  5. Fyll massen i ein sprøytepose/brødpose og lag 20 små makronar/flate kaker på eit bakepapirkledd steikebrett.
  6. Steik i ca 10 min til makronane er gylne.
  7. Avkjøl på rist.

Fyll:

  1. Splitt vaniljestanga på langs og skrap ut frøa.
  2. Ha vaniljestang, frø, eggeplommer, sukker og kremfløyte i ei kasserolle og varm opp på middels varme til det tjuknar. Rør heile tida. Avkjøl til romtemperatur.
  3. Fjern vaniljestanga.
  4. Del smøret i terningar og ha det saman med vaniljeblandinga i ein miksebolle og pisk/”rør kvitt” med ein miksar til du får ein tjukk og luftig krem.
  5. Fyll i ein brødpose/sprøytepose og sprøyt små toppar på kvar makron.
  6. Set brettet med makronane i frysaren medan du klargjer toppingen.

Topping:

  1. Hakk sjokoladen.
  2. Ha sjokoladen i ein bolle som tåler varme saman med kokosoljen.
  3. Smelt den over vassbad. (Om du lurer på korleis du gjer det kan du sjå bilete her).
  4. Aus over sjokolade, eller fyll sjokoladen i ein smal kopp og dypp kvar kake i sjokolade. Oppbevar i kjøleskap eller frysar. Eller et den med ein gong;)

TIPS: Sarah Bernhardt held seg fin-fint i frysar, og tinar på få straksar. Perfekt å ta opp når du plutseleg får gjestar eller veldig lyst på noko godt med andre ord:)

sarah bernhardt med gult fyll

Følg meg gjerne på instagram og snapchat: kvardagsmat 🙂

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!