Torsk med spekeskinke og jordskokkpure
Dette blei ein stor favoritt her i heimen -og har allereie hatt reprise fleire gongar, før den i det heile har kome på bloggen! Eg må nesten dele æra med kassadama på Rema som i det ho scanna jordskokkane sa «Ååå, jordskokkpure eeer så godt!». Dermed blei mi planlagde jordskokksuppe skrota den dagen, og torsken fekk jordskokk som tilhøyr i staden for søtpotet. Og det var slettes ikkje feil -prøv så forstår du kva eg meinar!
Til 2-3 personar treng du:
- ca 300 g torsk
- 4-5 skiver spekeskinke
- 500 g jordskokk
- Saft frå 1/2 sitron
- 1 ss smør
- ca 1 dl fløyte
- salt og peppar
- 1 neve aspargesbønner eller brokkoli
Slik gjer du:
- Skrell jordskokkane, del dei i terningar og legg dei i ei kasserolle med vatn, litt salt og sitronsaft. Sitronsafta er for å hindre at jordskokkane blir brune.
- Kok opp og la småkoke under lokk til jordskokkane er møre, omlag 20 minutt. Lag klar resten medan du ventar.
- Del spekeskinka i små bitar og sprøsteik den i ei panne. Ha spekeskinka over i ei skål, men la feittet ligge igjen i panna, slik at du kan steike torsken i dette. Bruk litt ekstra smør om det trengst.
- Legg torsken i panna på ganske høg varme, ha over litt salt og peppar og la torsken ligge i fred til den er steikt 2/3 i gjennom. Då får du ei fin karamellisert steikeskorpe. Snu torsken og la den få steike berre nokre få minutt på andre sida, slik at alt er steikt.
- Hell av kokevatnet frå jordskokkane. Eg brukar å helle kokevatnet over i ei skål saman med aspargesbønnene/brokkolien, så får dei trekke i det varme vatnet i 3-5 min til dei er ferdige.
- Ha i smørklatten og det meste av fløyta og kjør jordskokkane glatte med ein stavmiksar/blender. Spe med meir fløyte eller kokevatn om det trengst.
- Smak til med salt og peppar, og servér.
- Håper maten fell i smak!
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.