
«Lasagne» med squash (glutenfri)

I «Lasagne» med squash har eg brukt squash i staden for lasagneplater, og creme fraiche i staden for ostesaus. Dermed blir heile retten naturleg glutenfri, utan at det går utover smakane av den grunn. Super å servere når du har gjestar som ikkje et kveitemjøl, eller når du er lysten på å prøve ein vri på den tradisjonelle lasagnen.
«Lasagne» med squash
Til 4-5 personar treng du:
- 400 g karbonadeideig
- 1-2 løk
- 2-3 fedd kvitløk
- 1 squash
- 1 paprika
- 2 boksar hakka tomat
- 1-2 ss tomatpuré
- 1 ts tørka basilikum (eller ein neve frisk basilikum)
- 1 ts oregano (eller ein neve frisk oregano)
- salt og peppar
- 3 dl creme fraiche
- Riven ost på toppen

Slik gjer du:
- Set omnen på 200 grader over- og undervarme.
- Skjær løk og paprika i terningar, finhakk kvitløken.
- Streik løk og kvitløk til løken blir blank. Ha i karbonadedeiga og steik med til den er gjennomsteikt. Hakk den opp medan du steiker.
- Ha i paprika, tomatpuré og hakka tomat. Kok opp.
- Smak til med krydder og la småkoke medan du gjer resten klart.
- Vask squashen godt og del den i ca 1/2 cm tynne skiver.
- Legg tomatsaus, squash og creme fraiche lagvis. Avslutt med tomatsaus og strø over ost.
- Steik midt i omnen i ca 30 minutt. La gjerne retten kvile ca 10 minutt før servering.
- Server med grøn salat.
- Velbekomme:)

Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.