Kylling med kantarellrisotto
Denne kyllingen er det Tove med bloggen ”På kjøkkenbenken” som skal ha æra for. Ho serverte den med ris og tomatsalat i sitt blogginnlegg, medan den har fått følgje av risotto i denne versjonen. Eg hadde nemleg nokre kantarellar i frysaren som lengta etter å bli brukt. Kyllingen blei uansett nydeleg og kan varmt anbefalast vidare uansett tilbehør.
Til fire personar treng du:
Sitronkylling:
- 4 kyllingfiletar
- 2 sitronar
- 2ss sirup
- salt og peppar
- olivenolje
Kantarell-risotto:
- 350g arborioris
- 2 sjalottløk
- 2 fedd kvitløk
- 2dl tørr kvitvin
- ca 1l varm kyllingkraft/buljong
- 1ss smør
- 50g reven parmesan
- ein neve steikte kantarellar
Slik gjer du:
Sitronkyllingen:
- Skru omnen på 200 grader. Smør ei eldfast form med olivenolje, krydre kyllingfiletane og legg dei i forma. Steik i 30 min.
- Rasp det gule skalet av sitronane. Del sitronane i to, stikk ein gaffel inn og vri og klem slik at du får ut all safta. Bland sitronsaft, skal og sirup i ei skål.
- Etter 30 min har du sitronblandinga over kyllingen og steiker i 10-15 min til. Opne gjerne omnsdøra og aus blandinga over kyllingen nokre gongar i løpet av denne steiketida.
Etter at du har fått kyllingen i omnen er det på tide å byrje på risottoen.
Kantarell-risotto:
- Ha 1 ss olivenolje i ei kasserolle og fres sjalottløk og kvitløk i nokre minutt. Ha i risottorisen og la den frese med til den blir blank.
- Hell over kvitvinen og la den koke inn.
- Spe med varm kyllingkraft/buljong. Ha i ei ause i gongen og la dette koke inn før du har i den neste. Rør jamt i risen. Fortsett slik til risen er blitt mjuk, men framleis har tyggemotstand. Dette tek 15-20 min.
- Ta kasserolla av plata. Rør inn dei steikte kantarellane.
- Ha i 1ss smør og reven parmesan, men utan å røre. Legg på lokk og la stå i 3-5 min. Vend så inn smøret og osten og server med det same.
Håpar det fell i smak!
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.