Fiskegrateng med fullkornmakaroni
Til 4-5 personar treng du:
- 700 g torsk
- 250 g fullkornmakaroni
- 1/2 purre
- 3 egg
- 2 ss smør
- 2 ss kveitemjøl
- 5 dl mjølk
- 1/2 ts muskat
- salt og peppar
- 4 knekkebrød
Oppskrift:
- Lag kvit saus: smelt smøret og rør inn kveitemjølet. Spe med mjølka litt og litt, rør kraftig og la det koke opp mellom kvar gong for å unngå klumpar. Ha i kryddera og la småkoke på svak varme i ti min, før du set til side for avkjøling.
- Steik fisken til den flakar seg.
- Kok makaroni.
- Skil egga og rør plommene inn i sausen.
- Stivpisk eggekvitane.
- Bland saus, fisk og makaroni. Vend forsiktig inn eggekvitane. Ha over i ei form. Knus knekkebrøda og strø over.
- Steik i 30-40 min på 200 grader over- og undervarme.
Tips til enkel middag:
Lag alt klart kvelden før, sett den i kjøleskapet og ha den i omnen når du kjem heim. Kok poteter og nyt ein halvtime til å gjere heilt andre ting enn å lage middag:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.