Vekemeny 4
Vekemeny 4 er klar, og vips var vi i slutten av januar. Det er ikkje meir enn nokre få veker sidan det var full jul her på bloggen, og på 1-2-3 er alt gløymt. Det er deilig å ha kome i gong igjen med alle rutiner, og godt å ikkje vere så himla trøytt som første dagane etter juleferien. Det gjekk nokre ekstra koppar med kaffi då, foråseidetslik.
Det gler meg at det blir lysare for kvar dag, denne mørketida synest eg er trasig. Den tingen eg saknar mest frå året vi hadde Asia er at det var lyst frå 7 til 7 kvar dag, heile året. Fantastisk å stå opp til soloppgong kvar dag, i staden for å vente på at det skal bli lyst. Men no er vi på rette sida av solsnu og årsskiftet, så no blir det berre betre for kvar dag!
Håper du får ei fin januarveke, og at du finn noko som fristat i vekemenyen eg har sett saman!
Vekemeny 4
Mandag
Tomat- og mozzarellasalat
Tomat- og mozzarellasalat er på sitt beste når tomatane er i sesong. Finn du ulike typar tomatar så er det perfekt å blande dei i denne enkle salaten, det både… Fortsett å les »
Tysdag
Pepperkrabbe
Pepperkrabbe er asiatiske smakar på nydeleg norsk råvare. Vi har investert i krabbeteiner i år, og har ete meir krabber dette året enn samanlagt heile livet. Min favoritt er og… Fortsett å les »
Onsdag
Linsesuppe med lam
Linsesuppe med lam stod på menyen her 2. påskedag, som siste middag før påskegjestane reiste heim og med siste rest av påskelammet i bruk. Har du restar av lam liggande… Fortsett å les »
Torsdag
Tom Kha Gai
Ei av dei mest kjende suppene frå Thailand, og det med rette. Denne suppa er enkel å lage, så fremt du finn ingrediensane. Første dagen vår i Kuala Lumpur måtte… Fortsett å les »
Fredag
Tacograteng
Tacograteng er fylt med steikt løk, kjøttdeig, mais, hakka tomat og tacokrydder. Toppa med smelta ost og gratinert i omnen er den perfekt å setje på bordet saman med nachos… Fortsett å les »
Laurdag
Risgraut
Risgraut høyrer ofte til laurdagslunsjen til her i heimen. Resultatet er glade born og dermed glade foreldre. Dei vil helst ha sukker, kanel og eit smørauge på. Vi vaksne vil… Fortsett å les »
Søndag
Nøttesteik med quinoa
Nøttesteik med quinoa er nydeleg servert saman med brun saus og tradisjonelt steik-tilhøyr. Her får du eit vegetarisk alternativ som har blitt meir og meir populært siste åra. Denne nøttesteika… Fortsett å les »
Noko godt
Golden milk
Golden milk er nydeleg betennelsedempande helsedrikk. Drikken går også under namna gurkemeiemjølk og gurkemeie-te, eller turmeric tea/latte som det heiter på engelsk. Du kjenner kanskje til at gurkemeie har betennelsedempande… Fortsett å les »
Brødmat
Eltefritt kvardagsbrød
Eltefritt kvardagsbrød blei kåra til verdas beste brød då det kom på bordet tidlegare i år. Sprø skorpe og ingen frø eller kjerner er suksessoppskrifta for å gjere skuleguten fornøgd…. Fortsett å les »
Vekas kake
Oreokake
Oreokake hadde si storheitstid for nokre år sidan. Då sto den på kvart eit kakebord vi kom til, og alle ville smake denne søte og mektige kaka. Så roa det… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.