Melkerull-bolle
Bolle med overrasking inni, sjokobolle, melkebolle eller Norgesbolle var nokre av namneforslaga til denne herlegheita av ein gjærbakst. Deilige kveitebollar med ein bit sjokolade i midten blei like populært på instagram som her i heimen.
Med metoden der ein eltar inn smøret til slutt er du sikra luftig og nydeleg gjærbakst, så det er ingen grunn til å gjere det på noko anna måte. Set ei deig og gled dei rundt deg:)
Til omlag 20 bollar treng du:
- 900 g kveitemjøl (+ litt ekstra til utbaking)
- 5 dl H-mjølk (37 grader)
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- 1 pk tørrgjær
- 150 g smør i terningar
- 1 Melkerull (eller anna sjokolade)
Slik gjer du:
- Ha alle ingrediensane, unnateke smøret og melkerullen, i ei kjøkkenmaskin. Elt på sakte-middels fart i ca 10 min til du har ei deig som slepp bakebollen.
- Ha i smøret, delt i terningar, og elt vidare i ca 10 min.
- Dekk til og la heve så lenge du har tid, gjerne to timar.
- Del opp i like store emner og trill runde bollar. Trykk ein melkerull inn i kvar, og knip deiga saman rundt.
- Dekk til og la etterheve ca 20 min.
- Set steikeomnen på 180 grader.
- Pensle med egg og steik i 15-17 min.
- Avkjøl på rist.
TIPS: Bollane kan fint frysast og tinast på benken før servering. Varm dei i 3-5 min på 150 grader varmluft før servering, og dei er akkurat som nysteikte igjen.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.