
Rustikke rundstykker


- 2 dl appelsinjuice el eplejuice
- 10 dl vatn
- 1 ss salt
- 1 ss honning
- 1/2 el. 1 pk tørrgjær (avhengig av kor god tid du har)
- 3 ss olivenolje
- 200 g grov sammalt rug
- 200 g fin sammalt rug
- 200 g grov sammalt kveite
- ca 1100 g kveitemjøl

Slik gjer du:
- Bland alle ingrediensane og elt i maskin i ti minutt.
- Dekk med lokk og la heve til dobbel storleik (ca 2 timar).
- Set omnen på 200 grader over- og undervarme.
- Elt saman deiga ved hjelp av ein slikkepott og ha over på mjøla bakabord.
- Strø litt mjøl over deiga og bruk slikkepotten eller ein kniv til å dele deiga i to, og så i to igjen heilt til du har 16 deigemner.
- Set emna rett på bakepapirkledd steikebrett, legg eit klede over og la heve i 10-15 min.
- Steik i ca 15 min, til rundstykka er gyldne under.
- Avkjøl på rist.

Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.