Fiskeburger med smak av Asia
Fiskekaker er ein av mine favorittmåtar å ete fisk på. Det kan jo ikkje bli feil, du kan bruke nesten kva fisk som helst og det smakar digg. I denne versjonen er det asiatiske smakar av ingefær, sitrongras og tilbehøyr av sweet chili saus som får dominere og det blir ein spanande versjon absolutt inspirert av vårt år i Asia.
Til 8-10 fiskeburgerar treng du:
Fiskekaker:
- ca 500 g kvit fisk
- 1/2 løk
- 1 vårløk
- 1 ts finhakka ingefærrot
- 1 stilk sitrongras (eller skalet frå 1 sitron)
- 1 ss potetmjøl
- 2-3 dl mjølk
- 1 ts salt
- 1/2 ts peppar
Tilhøyr:
- salat
- 1-2 gulrot
- 1 liten agurk
- sweet chili saus
- limebåtar
Hamburgerbrød:
- 2 dl mjølk
- 1,5 dl vatn
- 500 g kveitemjøl
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 egg
- 50 smør
- 1 samanvispa egg + sesamfrø på toppen
Slik gjer du:
Hamburgerbrød:
- Varm mjølka og vatnet til det er fingervarmt. Ha det saman med resten av ingrediensane i ein bolle -med unnatak av smøret.
- Elt med eltekrok i 5-10 min på sakte-middels fart til deiga er samla. Ha i smøret delt i terningar, og la maskina elte vidare til du har ei jamn deig.
- Legg eit lokk/tallerken over og la heve i ca 1 time.
- Del opp i 8 emner og trill runde bollar. Trykk dei litt flate og la etterheve under klede i 20-30 min.
- Pensel med samanvispa egg og strø over sesamfrø.
- Steik på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med, din omn kan oppføre seg annleis enn min;)
- Avkjøl på rist.
Fiskekaker:
- Finhakk løk, vårløk, ingefær og den kvite delen av sitrongraset.
- Del fisken i terningar og kjør alle ingrediensane i ei matmølle (foodprosessor) til det er ei jamn masse.
- Form runde fiskekaker i henda og steik 2-3 min på kvar side i ei varm steikepanne.
- Set omnen på 200 grader over- og undervarme.
- Legg fiskekakene over i ei eldfast form etter at dei er litt steikte på kvar side. Set til slutt forma i omnen og la fiskekakene steike ferdige der, det te 8-10 min.
Servér hamburgerbrød og fiskekaker med gulrot i strimlar, agurk i skiver, salat, lime og sweet chili saus på. Hamburgerbrøda kan du gjerne lage på førehand, del dei i to og la dei bli varme i omnen saman med fiskekakene rett før servering.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.