Thai pad
Thai pad er nudlar, kylling og grønsaker med smak av Thailand. Skikkeleg kosemat som er lett å like og ete. I denne versjonen har eg nytta squash i staden for nudlar, men du må gjerne koke nudlar og ha det i om det freistar meir. Alt er lov;)
I retten har eg og nytta «tamarind paste» som finnast på alle daglegvarebutikkar her i Kuala Lumpur, men sikkert er litt vanskelegare å oppdrive i Norge. Men eg vil tru at ein Asia-butikk har det i sitt standard sortiment. Sving innom ein slik butikk og gå i gong!
Til to porsjonar treng du:
- 1 ss tamarind paste
- 75 ml vatn
- 2 ss soyasaus (evt. coconut aminos)
- 1 ss fish sauce
- 2 ss kokossukker/palmesukker eller brunt sukker
- 1 ss eplecider eddik (evt. eplejuice)
- 1 ss kokosolje (evt. solsikkeolje)
- 1 vårløk
- 1 gulrot
- 2 fedd kvitløk
- 2 egg
- 200 g kylling
- 1 squash (eller 1 pk nudlar)
- 100 g bønnespirar
- 100 g rå cashewnøtter
- 1/2-1 ts red chili flakes
- 1 lime
Slik gjer du:
- Bland tamarind paste, soyasaus, vatn, fish sauce, sukker og eddik. Set til side.
- Rist cashewnøttene i ei tørr steikepanne til dei har fått litt farge. Nøttene kan gjerne hakkast opp.
- Rasp gulrot, hakk vårløk, finhakk kvitløk og del opp kyllingen i bitar.
- Lag squashnudlar ved å bruke ein spiralizer (står på ønskelista mi!), eit juliennejarn eller eit rivjarn. (Eller kok nudlar om du heller vil bruke det).
- Varm litt olje i ein wok og ha i vårløk, gulrot og kvitløk. La frese nokre få minutt medan du rører.
- Visp saman egga og hell røra over grønsakene i wokpanna. La stå litt før du rører og lagar eggerøre. Ha over på ein tallerken og set til side.
- Wok kyllingen.
- Ha tilbake grønsaken i woken.
- Ha i squash, bønner, nøtter og sausblandinga.
- Krydre med chili og servér med limebåtar til.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.