Avocado og røykalaks-salat

Avocado og røykalaks-salat

Røykalaks og avocado er gode smakar i lag. Her er dei blanda i ein salat med nøtter og chiafrø som topping. Chiafrø inneheld mykje protein, Omega-3 og andre viktige næringsstoff. På størrelse med valmuefrø og utan noko særleg smak er dei supre til å strø over salatar og i smoothiar. Har du ikkje chiafrø er sesamfrø eit godt alternativ!

Avocado og røykalaks-salat

Til ein porsjon treng du:

  • 2 nevar crispisalat
  • 1/2 avocado
  • 6-7 skiver røykalaks
  • 10 agurkskiver
  • 4-5 cherrytomatar
  • 1 ss pistasjenøtter
  • 1 ss chiafrø (eller sesamfrø)
  • Salt og peppar

Her servert med tzatziki og ei skive sitron

avocadosalat Slik gjer du:

  1. Vask og skyll salaten godt. Tørk den gjerne i ei salatslynge, før du riv den i bitar.
  2. Del avocadoen i to, fjern steinen og skjær skiver med ein kniv. Bruk ei spiseskei til å få ut kjøtet til slutt.
  3. Legg opp salat, agurkskiver, tomat delt i to, avocado og røykalaks.
  4. Strø over chiafrø og nøtter, salt og peppar.
  5. Servèr gjerne med tzatziki og sitron.

 

røykalaks

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!