
Spinat og brokkolisuppe

Sunn, varm og god suppe. Akkurat det ein treng ein kald vinterdag! Supersunn med både brokkoli og spinat i seg, og deilig grøn på farge.
Til 3 personar treng du:
- 1 brokkoli
- 1 pk babyspinat
- 1 løk
- 2 fedd kvitløk
- 1 ss solsikkeolje
- buljongterning/fond (kylling eller grønnsak)
- 5-8 dl vatn
Slik gjer du:
- Del løken i terningar og hakk kvitløken. Del brokkolien i bitar, ta med heile stilken óg.
- Surr dei i oljen til løken blir blank.
- Ha i spinaten og la den falle saman før du fyller gryta med vatn til alt er dekka.
- Ha i buljongen og kok opp.
- La koke til brokkolien er mjuk, ca 10 min, avhengig av kor store bitar du har laga.
- Bruk stavmiksar eller blender for å få suppa glatt.
Server med sprøsteikt bacon og rista brød. Synest du suppa er for skarp på smak kan du runde av smaken med ein skvett fløte:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.