Kyllingsalat med quinoa
Kyllingsalat med quinoa
Kylling:
- 2 kyllingfiletar
- 1ss paprikapulver
- 1ss solsikkeolje
Quinoa:
- 1,5 dl quinoa
- 3 dl vatn
- ei klype salt
- 2 ss god olivenolje
Salat:
- 1 neve ruccola
- ½ agurk
- 6-8 cherry tomatar
- 2 ss marinert fetaost
- 2 vårløk
- ½ raud paprika
Skjær kyllingen i bitar og ha den i ein pose saman med solsikkeolje og paprikapulver.
Ha quinoaen i ei kasserolle og skyll den godt med rikeleg vatn slik at alt skummet forsvinn. Hell av skyljevatnet og ha i nye 3dl vatn og ei klype salt. Kok under lokk i ca 15 min, til frøa har opna seg.
Medan du ventar deler du grønnsakene i bitar og steiker kyllingbitane.
Ha olivenolja over quinoaen og rør rundt før du blandar alt saman.
Server med godt brød, enten lun eller kald:)
Lurer du på kva quinoa er? Les kva eg har skreve om det i dette innlegget.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.