
Fiskesuppe med kvitvin

Fiskesuppe med kvitvin er enkel å lage og smakar mildt og godt slik ei fiskesuppe skal gjere. Det som tek mest tid er å koke inn kvitvinen, så gå i gong og få gjort ferdig punkt 1 og 2 før du tek deg tid til å gjere klart resten av ingrediensane og kanskje dekke på bordet. Når punkt to er over er nemleg fiskesuppa klar på ti minutt:)

Fiskesuppe med kvitvin til ca 4 personar:
- 2 ss ghee/smør/solsikkeolje
- 3 sjalottløk
- 1-2 gulrot
- 1-2 blad fennikel
- 1/4 sellerirot
- 4 dl kvitvin
- 1 l kraft eller vatn + fiskebuljong/grønsaksbuljong
- ½ dl fløyte
- 1 ss créme fraiche
- 2 ss brokkoli
- 3 ts maizena + 1dl kaldt vatn
- ca 400 g laks
- ca 400 g torsk (eller anna kvit fisk)
- salt og peppar

Slik gjer du:
- Del løk, gulrot, fennikel og sellerirot i små bitar og fres saman med smøret til løken blir blank.
- Ha i kvitvinen og la dette koke inn til det er ca 1 dl væske igjen. (Dette tek 20-30 min.)
- Medan du ventar delar du fisken i terningar og måler opp resten av ingrediensane.
- Ha i vatnet og fiskebuljongen og gi suppa eit raskt oppkok.
- Rør ut maizena i 1 dl kaldt vatn og hell den i suppa medan du rører.
- Kok opp suppa på nytt, før du skrur ned på svak varme og tilset fiskebitane, brokkoli i bitar, fløyte og créme fraiche.
- La suppa trekke på svak varme i 5-6 min til fisken er ferdig.
- Smak til med salt og peppar.
- Server med godt brød:)


Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.