
Kvit pizza med spekeskinke og blåmuggost

Kvit pizza med spekeskinke og blåmuggost har creme fraiche i staden for pizzasaus og smakar nydeleg godt!
Botn:
- 300 g (ca 5dl) kveitemjøl
- 3 dl lunka vatn
- ½ pk tørrgjær
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
Fyll:
- 2-3 ss crème fraiche
- 8-10 skiver spekeskinke
- 1/2 raud paprika
- 1/2 liten rødløk
- 1/2 grøn chili
- 2-31 ss blåmuggost
- Mozzarellaost på toppen
Slik gjer du:
- Elt saman deiga og la heve så lenge du har tid, gjerne to timar.
- Bruk slikkepott og stryk den utover bakepapiret eller elt inn meir mjøl og klapp/kjevle den utover.
- Stryk utover crème fraiche.
- Ha utover spekeskinke, paprika, rødløk og grøn chili før du strør over mozzarellaost og smuldrar blåmuggost utover.
- Forvarm steikebrettet i omnen på 250 grader, eller sett inn pizzasteinen om du har. Dra bakepapiret over på det varme steikebrettet og senk temperature til 230 grader.
- Steik i 10-15 min til botnen er sprø og gyllen.
- Strø ruccola over før servering.
God helg!:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.