
Mild fiskesuppe med laks

Laks er ein slager på dei fleste middagsbord. Enkel og velsmakande fisk som det er lett å få kjøpt både fersk og frossen. Men er du litt lei av den samme gamle måten å servere den på? Prøv denne fiskesuppa då vel! Rask og enkel å lage, og med milde smakar som passar dei fleste.
Til ca 4 personar treng du:
- 3 gulrøtter i skiver
- 1/2 purre i skiver/ringar
- 1 raud paprika i bitar
- 3 fedd kvitløk, pressa/hakka
- 1 ss smør
- 4 dl vatn
- 1 fiskebuljongterning
- 3 dl matfløte
- 1 boks hakka tomat
- 400-600 g laksefilet i terningar
- salt og peppar
- timian (eller andre urter)
Slik gjer du:
- Skjær opp grønsakene slik at alt er klart.
- Surr gulrøtter, purre og kvitløk i nokre minutt på middels varme med litt smør.
- Ha i paprikaen og hell over matfløte, vatn og hakka tomat. La det koke opp.
- Ha i fisken og lat den trekke til den er ferdig, det går maks fem minutt.
- Smak til med salt, peppar og timian.
- Server med fullkornpasta/ris og gjerne godt brød til.
Velbekomme:)
Oppskrifta er inspirert av «Barn i balanse» av Lindberg & Hansen-Møllerud.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.