Melkerull-bolle

smil bolleBolle med overrasking inni, sjokolbolle, melkebolle eller Norgesbolle var nokre av namneforslaga til denne herlegheita av ein gjærbakst. Deilige kveitebollar med ein bit sjokolade i midten blei like populært på instagram som her i heimen.

Med metoden der ein eltar inn smøret til slutt er du sikra luftig og nydeleg gjærbakst, så det er ingen grunn til å gjere det på noko anna måte. Set ei deig og gled dei rundt deg:)

melkerull bolleTil omlag 20 bollar treng du:

  • 900 g kveitemjøl (+ litt ekstra til utbaking)
  • 5 dl H-mjølk (37 grader)
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 1 pk tørrgjær
  • 150 g smør i terningar
  • 1 Melkerull (eller anna sjokolade)

melkerull-bollebolle med melkesjokoladeSlik gjer du:

  1. Ha alle ingrediensane, unnateke smøret og melkerullen, i ei kjøkkenmaskin. Elt på sakte-middels fart i ca 10 min til du har ei deig som slepp bakebollen.
  2. Ha i smøret, delt i terningar, og elt vidare i ca 10 min.
  3. Dekk til og la heve så lenge du har tid, gjerne to timar.
  4. Del opp i like store emner og trill runde bollar. Trykk ein melkerull inn i kvar, og knip deiga saman rundt.
  5. Dekk til og la etterheve ca 20 min.
  6. Set steikeomnen på 180 grader.
  7. Pensle med egg og steik i 15-17 min.
  8. Avkjøl på rist.

verdens beste bollerTIPS: Bollane kan fint frysast og tinast på benken før servering. Varm dei i 3-5 min på 150 grader varmluft før servering, og dei er akkurat som nysteikte igjen.

melkesjokoladeboller

 

Skrive av Anita Stokke Blomvik

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.