Kantarell omelett
Omelett er raskt, enkelt og godt og kan heldigvis varierast både etter sesong og utval i kjøkkenskapet. Denne versjonen har haustens kantarell som eg plukka med meg frå skogstur for nokre veker sidan. Eg tørkar soppen ved å la den ligge på eit kjøkkenpapir på benken i 4-5 dagar til den er knusktørr. Etterpå oppbevarar eg den på eit glas med lokk, og kan enkelt nytte sopp i ulike rettar. Og er det noko som verkeleg set prikken over i’en så er det kantarell med sin nydelege kryddersmak.
Til 1 person treng du:
- 2 egg
- 1 ss vatn
- 1 vårløk
- 1/4 raud chili
- 1 fedd kvitløk
- 10-12 kantarell (gjerne tørka)
- 1 ts hakka soltørka tomat
- 1 ss frisk persille
- salt og peppar
- litt reven parmesan
Slik gjer du:
- Finhakk chili, kvitløk og vårløk.
- Steik kantarellen til den sveittar (hopp over dette dersom du nyttar tørka sopp) og legg til side.
- Fres chili, kvitløk og vårløk til løken blir blank.
- Ha i soltørka tomat og kantarell.
- Visp saman egga og vatnet, ha i litt salt og peppar og hell over.
- Riv parmesan over.
- La steike i 2-3 minutt før du set heile steikepanna under grillen i steikeomnen. Har du ikkje grill legg du på lokk og skrur ned varmen. La stå til omeletten ikkje er rennande.
- Ha over persille og server med det samme!
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.