Grille grille grille

Grille grille grille! Sisslande lyd frå grillen, nydeleg lukt som brer seg utover verandaen og sola som varmar. Det er sommar det! Som den siste «alternative» vekemenyen no i juli får du her inspo til kva du kan legge på grillen.

Nyt siste dagane i juli!

Grille grille grille

Chorizoburger med chilimajones og potetbåtar

Chorizoburger med chilimajones og potetbåtar

Hamburger er ein av mine favorittar, og spesielt grilla hamburger. Det gir ein ekstra godt smak, og så er det så hærleg ukomplisert og lett å lage! Denne versjonen smakar ekstra… Fortsett å les »

enkel grill saus

Chimichurri

Chimichurri er ein grillsaus frå Argentina eller Sør/Mellom-Amerika som er genial enkel å lage og super å servere på all grilla mat. Sausen skal ikkje koke, og kan kanskje best… Fortsett å les »

grillspyd satay

Satayspyd

   Satayspyd er nydeleg, og tilgjengeleg stor sett over alt i Asia. Det finnast mange versjonar av den, og etter prøving og feiling har vi no funne det vi synest er… Fortsett å les »

brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Sommaren er ikkje heilt over – sjølv om det kom snø i fjella her på Sunnmøre i går! Vi håper at den forsvinn like fort som den kom, og nektar… Fortsett å les »

Grilla kyllingwrap med tzatziki

Grilla kyllingwrap med tzatziki Til to porsjonar treng du: Ca 300 g kyllingfilet 2 tortillalefser 1 hjertesalat 1 neve ruccola 1 tomat 1 avocado ½ raud paprika ¼ rødløk paprikakrydder… Fortsett å les »

grilla lammekoteletter med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing

Grilla lammekotelettar med myntedressing er deilig grilla kjøtt med frisk mynte på toppen. Pass på at du grillar på høg varme dei første minutta slik at du får med den… Fortsett å les »

grilla makrell med agurksalat

Grilla makrell med agurksalat

Vi har brukt mykje tid ute i båt i vår, med fisketroda klar. Resultatet har blitt fiskekaker, øving på filetering (treng framleis ganske mykje øving der gitt) og introduksjon for… Fortsett å les »

Grilla asparges med spekeskinke

Grillsesongen er i gong, og då er det kjekt med smårettar som kan serverast ved sidan av eller som ein liten forrett. Grilla asparges er nydeleg som tilbehør eller som… Fortsett å les »

enkel grillmat

Grillet kjøtt med maissalat og chimichurri

Grillet kjøtt med maissalat og chimichurri i samarbeid med Helios /annonse/ Grillet kjøtt med maissalat og chimichurri er nydelig grillmat som krever liten innsats på kjøkkenet. Sausen rører du sammen… Fortsett å les »

bbq-saus

BBQ-saus

BBQ-saus er kjapt å røre saman, og så treng det berre å stå å putre litt for seg sjølv før den er ferdig. Har du ikkje ein heil time til… Fortsett å les »

brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Sommaren er ikkje heilt over – sjølv om det kom snø i fjella her på Sunnmøre i går! Vi håper at den forsvinn like fort som den kom, og nektar… Fortsett å les »

Waldorfsalat

På eit godt koldtbord høyrer sjølvsagt Waldorfsalaten med, og den lagar du enkelt sjølv! Denne oppskrifta har eg fått frå svogeren min, som alltid stiller med deilig Waldorfsalat til koldtbordet…. Fortsett å les »

kikertsalat

Kikertsalat

Kikertsalat er perfekt tilbehør til grillmat eller faktisk som ein eigen vegetarrett om det fristar meir. Kikerter er kjapt å blande saman med grønsaksfavorittane, og smakar ekstra godt om du… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.