Vekemeny 41
Vekemeny 41 betyr at haustferien har kome til Sunnmøre òg! Eit lite avbrekk frå tidlege skulemorgonar, ettermiddagsaktivitetar og lekser. Perfekt både for små og store, sjølv om det blir jobbing innimellom. Feriekjensle blir det uansett! Så er det berre å håpe at det fine haustvêret frå september held seg så vi kan vere mykje ute i dei herlege haustfargane.
Vekemeny 41
Håper du får ei fin veke, med eller utan ferie!
Følg meg gjerne på Instagram: kvardagsmat
Mandag
Gratinert romanesco
Har du sett finare grønsak?! Eg er i allefall bergtatt, og min tidlegare utropte favorittgrønsak artisjokk har fått hard konkurranse… Romanesco er ei kryssing av brokkoli og blomkål, og har… Fortsett å les »
Tysdag
Pasta med pesto, bacon og avokado
Pasta med pesto, bacon og avokado er ein rask og enkel middag som smakar nydeleg godt. Grønt er godt! Med sprøsteikt bacon og milde avokadobitar innimellom blir dette ein digg… Fortsett å les »
Onsdag
Krema brokkolisuppe med sprøsteikt bacon
Krema brokkolisuppe med sprøsteikt bacon smakar godt og er fin på farge. Grønt er kult! Med sprøsteikt bacon på toppen og fløyte i suppa er dette luksusversjonen av grønsaksuppa. Krema,… Fortsett å les »
Torsdag
Kyllingsuppe med nanbrød
Kyllingsuppe med nanbrød passar like bra på ein kvardag som på ein klubbkveld med jentene. Fyll gjerne på med det du måtte like av grønsaker. Dess fleire næringsstoff og vitaminar… Fortsett å les »
Fredag
Quesadilla
Quesadilla er vel ein av dei matrettane som knapt treng ei oppskrift. Men du og du så godt det er! Heilt perfekt som noko lite og godt ein kveld du… Fortsett å les »
Laurdag
Tacograteng
Tacograteng er fylt med steikt løk, kjøttdeig, mais, hakka tomat og tacokrydder. Toppa med smelta ost og gratinert i omnen er den perfekt å setje på bordet saman med nachos… Fortsett å les »
Søndag
Lapskaus
Lapskaus er ein av dei tradisjonsrettane som vi verkeleg bør halde fast ved! Rimeleg mat som gir rom for å bruke opp restane du har i kjøleskapet og perfekt å… Fortsett å les »
Noko godt
Innbakte pølser
Innbakte pølser er ein fin vri på vanleg pølse med brød, og er litt ekstra stas å ete. Eg passar alltid på å lage nokre snurrar utan pølse inni, og… Fortsett å les »
Brødmat
Speltbrød i langpanne
Speltbrød i langpanne blei veldig godt motteke her i heimen, og det er jo tipp-topp når det er eit brød som er enkelt å lage! Ein heilt vanleg ettermiddag eltast… Fortsett å les »
Vekas kake
Marsipankake med friske bær
Marsipankake med friske bær er verkeleg ei festkake! Og dette marsipanlokket er ikkje så vanskeleg å få til som du kanskje fryktar. Trikset er å kjevle marsipanen mykje større enn… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.