Rå snickers

rå snickers Denne rå snickersen forsvann fort, og blei populær på snapchat og instagram før den i det heile tatt kom på bloggen! Klebig, salt og søt på ein gong var tydelegvis noko som fall i smak både hjå små og store og bonusen er at den er enkel å lage og ikkje treng tid i steikeomnen. Du treng ei matmølle (foodprosessor) eller ein solid blender for å få kjørt alt saman og ei form til å ha det i. Eg brukte ei brødform og det viste seg å funke fint, sidan ein då får passe porsjonar ved å dele det i skiver/strimlar.

raw snickersTil 1 brødform (ca 10 x 30 cm) treng du:
  • 300 g (ca 30 stk) dadlar
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 ts vaniljesukker/ekstrakt eller frø frå 1 vaniljestang
  • 100 g salte peanøtter
  • 100 g mørk sjokolade, gjerne 75 %
rå snickersbarhakka peanøtterSlik gjer du:
  1. Kle ei brødform med bakepapir.
  2. Del dadlane i to og fjern steinen. (Er dadlane harde må du leggje dei i bløyt i varmt vatn i 30 min først. Eg brukte ein type «juicy dadlar» som var mjuke og fine å jobbe med.)
  3. Kjør dadlar, peanøttsmør og vanilje i ei matmølle i 2-4 minutt til det er ei jamn masse.
  4. Grovhakk peanøttene og bland dei i. Spar litt til pynt.
  5. Trykk massen uttover i brødforma, set i kjøleskap.
  6. Knekk eller hakk sjokoladen i bitar og smelt den over vassbad.
  7. Fordel den smelta sjokoladen over og strø over litt peanøtter til pynt.
  8. Sett i kjøleskap i 2-3 timar før servering.
  9. Bruk ein brødkniv og «sag» bitane for å unngå at sjokoladen knekk opp.
  10. Enjoy!
snickerskake

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.