![panna cotta med yoghurt](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2015/07/20150615-dsc_0016-e1461304867538-1000x620.jpg)
Yoghurt-Panna Cotta med jordbærsaus
![Yoghurt-Panna Cotta med jordbærsaus](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2015/07/20150615-dsc_0021.jpg?w=660)
Panna Cotta med ein syrleg smak av yoghurt er nydeleg. Og med sommarens friske jordbær er dette enkel og god dessert som du fint kan lage klar på førehand. Kjekt å ha klar i kjøleskapet når grillfesten er i gong.
![jordbær panna cotta](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2015/07/20150615-dsc_0032.jpg?w=660)
Yoghurt-Panna Cotta med jordbærsaus
Til 6 personar treng du:
- 2 plater gelatin
- 4 dl fløyte
- 2 dl mjølk
- 50 g sukker
- 150 g gresk yoghurt
- 1 vaniljestang
Jordbærsaus:
- ca 20 jordbær
- 1 dl vatn
- 1 ts sukker
- 1/2 lime
![yoghurt-panna cotta med jordbær](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2015/07/20150615-dsc_0003.jpg?w=660)
Slik gjer du:
Panna Cotta:
- Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn.
- Ha fløyte, mjølk og sukker i ei kasserolle.
- Splitt vaniljestanga, skrap ut frøa og ha begge deler i fløyteblandinga. Kok opp medan du rører.
- Ta kasserollen vekk frå varmen.
- Knip ut vatnet frå gelatinplatene og rør dei inn i fløyteblandinga.
- Rør inn yoghurten.
- Sil gjennom eit dørslag og fordel fløyteblandinga i seks glas.
- Set til avkjøling.
Jordbærsaus:
- Del 10 av jordbæra i mindre bitar.
- Ha vatn og sukker i ei kasserolle, kok opp medan du rører.
- Trekk kasserollen til side, ha i jordbærbitane og la trekke i 3-4 minutt.
- Kjør glatt med ein stavmiksar (evt mos med ein gaffel) og avkjøl.
- Press limen, og rør inn.
- Fordel resten av jordbæra over Panna Cottaen saman med jordbærsausen rett før servering.
![panna cotta med yoghurt](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2015/07/20150615-dsc_0016.jpg?w=660)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.