
Crème Brûlée
Créme Brûlée, som tyder brent krem, er ein herleg fransk dessert som er enkel å lage og krev få ingrediensar. Du steiker den i vassbad i steikeomnen og kandiserer litt sukker på toppen rett før servering. Har du ein steikeomn med grillelement kan du nytte det, eller du kan bruke ein brennar til samme formålet.

Til 6 porsjonar Crème Brûlée treng du:
- 5 dl fløyte
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 6 eggeplommar
- 4-5 ss kokossukker eller demerarasukker til topping

Slik gjer du:
- Set omnen på 150 grader over- og undervarme.
- Splitt vaniljestanga, skrap ut frøa og ha begge deler i ei kasserolle saman med fløyten.
- Kok opp, ta av varmen og la avkjøle i 10-15 min.
- Skil egga (eggekvitene kan du til dømes nytte til pavlova).
- Visp eggeplommer og sukker saman.
- Hell i den varme fløyta forsiktig, litt etter litt, medan du rører.
- Sil blandinga og fordel over i seks porsjonsskåler.
- Set skålene i ei lita langpanne midt i omnen.
- Hell varmt vatn i langpanna, slik at det når halvvegs opp på skålene.
- Steik i ca 45 min, til desserten er stiv men gjerne litt dissande i midten.
- Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap fram til servering.
- Strø ei lita spiseskei med kokossukker/demerarasukker på toppen av kvar dessert og karamelliser denne ved hjelp av ein brennar eller ved å setje formene høgt oppe under grillelementet i steikeomnen.
- Servér med det same!


Oppskrifta har eg opprinneleg funne her.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi nye kokebok her! #reklame