Glutenfri blåbærscones

glutefri blåbær scones (Paleo)

Lange, gode helgefrukostar går fint å ha sjølv om ein vel å ikkje ete gluten. Her får du oppskrift på nydelege scones, som og er kjekke å ha klare i frysaren når du plutseleg treng dei. Desse smakar like godt anten du et Paleo/glutenfritt eller ikkje:)

glutenfri scones

Glutenfri blåbærscones

Til 6 stk treng du:

  • 4 dl mandelmjøl (eg lagar mitt eige ved å kverne mandlar i foodprosessor)
  • 3 ss kokosmjøl
  • 100 g blåbær
  • 0,5 dl honning
  • 1 stort eller 2 små egg
  • 0,5 dl mandelmjølk (eller anna mjølk)
  • 3 ss kokosolje
  • ½ ts natron
  • ei klype salt
scones

Slik gjer du:

  1. Set omnen på 180 grader.
  2. Bruk ei kjøkkenmaskin og elt saman alle ingrediensane, unnateke blåbæra, til du har ei fast deig.
  3. Vend blåbæra forsiktig inn.
  4. Form 6 scones og sett dei på eit bakepapirkledd steikebrett.
  5. Steik i 15-20 min, til dei er gyldne.
  6. Avkjøl på rist.

Dersom du vil fryse dei og ha til seinare bruk, set du dei i frysaren på bakepapir før dei er steikte. Etter at dei er frosne kan du legge dei i ein pose eller ei lufttett boks.

paleo scones

Oppskrift er noko moderert men er opprinneleg henta her i frå.

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.