Tomat- og basilikumsalat
Tomat, basilikum og ost er smakar som kler kvarandre godt. I denne retten kan du bruke mozzarellaost, fetaost eller blåmuggost akkurat slik du vil. Eg hadde ei blokk med fetaost i kjøleskapet og dermed blei dette ein god sommarlunsj. Raskt, lett og godt.
Til ein porsjon treng du:
- 1 neve romanosalat
- 1 neve ruccola
- 1 neve hjertesalat
- 7-8 cherrytomatar
- 1 ss smuldreost/fetaost
- 2 stilkar med basilikumblad
- God olivenolje
- Salt og peppar
Slik gjer du:
- Vask og skyll salaten godt. Tørk den gjerne i ei salatslynge, før du riv den i bitar.
- Del tomatane i to og smuldre over osten.
- Ringle over god olivenolje.
- Strø over salt og peppar.
- Servèr:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.