Salat
Her får du inspirasjon til å lage din eigen grøne eller fargerike salat, bruk det du likar best i dei mengdene du vil/har. Litt nytt for kvar gong gjer at du får variasjon i kosten, og er det noko eg har klokketru på så er det nettopp det! Lag gjerne ein stor salat når du først er i gong, og spar til dagen etter:)
Til ein porsjon treng du:
- 2 nevar valfri salat (eg brukte den som heiter trippelsalat på butikken)
- ½ squash
- ½ raud paprika
- 1/3 agurk
- ½ avokado
- 1 ss solsikkekjerner
- 1 ss graskarkjerner
- 1 ss valnøtter
- 1 ss chiafrø
- 1 ss fetaost
- 1 ss soltørka tomat i bitar
- ei god (ekstra virgin) olivenolje til å ringle over
Slik gjer du:
- Vask salaten godt og tørk den i ei salatslynge (då held den seg mykje betre i kjøleskapet, og det er lettare å bruke av den når den ligg vaska og klar). Riv den opp med fingrane og legg den på eit fat.
- Del opp squash, paprika, agurk og avokado og legg over.
- Strø nøtter, kjerner, frø, tomat og ost over.
- Ringle over olivenolje
- Server med ei god skive og nyt!
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.